HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Újpesten megoldották az angyalföldi edzőkérdést?

fehgyu 2011.08.10. 17:16

Nem akarok jósként tetszelegni, de bő másfél héttel ezelőtt megmondtam, hogy Mészöly Géza lesz az első edző, akit leváltanak az NBI-ben. Igaz, az indoklásom tévesnek bizonyult, nem Beenhakker lett az utódja, de ettől még tény: az Újpestnél volt a 2011-12-es bajnokság edzőváltása.
Ha csak a számokat nézzük, nem is kifogásolható a döntés: a csapat 0 pontot szerzett, és ugyan ennyi gólt lőtt az első négy fordulóban, és ez nemhogy az Újpesttől, de talán még egy NBII-es feljutó csapattól is kevés.
Persze, tudjuk, hogy Újpesten nem csak a számokat, hanem a körülményeket kell nézni, és ha ezt figyelembe vesszük, már-már álom kategóriának nevezhetjük az új edző, Zoran Szpisljak terveit, céljait. Ezzel a csapattal, ezekkel a körülményekkel, az Újpesten maradt vezetőkkel ugyanis szinte lehetetlen az első hat csapat közé kerülni. Persze, ne legyen igazam.
Ám Újpesten nagyon nagy jót tettek azzal, hogy elküldték Mészöly Gézát - a Vasasnak. Tudva lévő, A XIII. kerüli csapat is ugyan olyan rosszul kezdte a bajnokságot, mint az Újpest, és bár a Vasas már szerezett egy pontot, a játékosok egy része már nem is beszél Komjáti András vezetőedzővel. És bár örök igazság, hogy egy játékosnak nem kell feltétlenül szeretnie az edzőjét, sőt, nem is kell mindenben egyetértenie vele, azért nem árt, ha legalább köszönnek egymásnak.
Namármost, a Vasas tulajdonosa egyértelműen kijelentette, hogy itt bizony edzőváltás lesz, és talán a legjobb döntést akkor hozná, ha az Újpestről épp most eltanácsolt Mészölyt ültetné a kispadra.
Mészöly Géza szakmai hozzáértését nem kell bemutatni – ezer százalékig biztos vagyok abban, hogy nem a szakma miatt áll ott a csapat, ahol áll -, mint ahogy a Vasashoz való kötödését sem ecsetelni. Legutóbb nagyon csúnyán elbántak vele a Vasasnál, de tudom, hogy a tréner félre tenné sértődöttséget, és segítene szeretett csapatának. Ráadásul talán neki is elégtétel lenne azért, amit az olaszok megjelenésekor tettek vele.
És ki tudja, Mészöllyel – pontosabban a két Mészöllyel, hiszen Géza édesapja Kálmán az angyalföldi csapat szaktanácsadója -  talán elindulna a csapat felfelé, és a végére talán magasabbra jutna, mint az Újpest. Persze, ezt csak a bajnokság végére derülne ki.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr293144031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása