HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Paks lábai előtt hever az egész ország - és a Fradin röhög

fehgyu 2011.07.21. 21:51

Legalábbis a futballt szerető része. A Kis-csapat megmutatta, miként kell taktikusan, jól játszani, idegenben nyerni egy sokkal jobb, vagy legalábbis magasabb jegyzett csapat ellen. A Tromsö ráadásul nem csak a Paksnál, de a Sturmnál is előrébb van az európai futballtérképen, ám a Paksnak nem kellett milliós légiósok, nem kellett idegen edző Csak az kellett, ami már a tavalyi bajnokságban is bevált. Egy jó edző, megfelelő pedagógia, hit és alázat. A paksi játékosok nem járnak a fellegben attól, hogy a klub történelmének legjobb eredményét érték el a bajnokságban. nem szálltak el attól, hogy első két Európa Liga meccsüket megnyerték, sőt, akkor is a földön maradtak, amikor sokak meglepetésére 1-1-es döntetlent játszottak a norvégokkal.
Persze, abban mindenki egyet értet, hogy bravúr kell a továbbjutáshoz, ám a paksi legények nem ijedtek meg saját árnyékuktól. Nem lebecsülve az ellenfelet, de egészséges önbizalommal utaztak el Norvégiába, ahol lefocizták a Tromsöt. A 3-0-ás eredményre egész Európa felkapja a felét, a paksi csoda pedig folytatódik tovább. A következő körben a skót Hearts következik.
Miközben a paksiak csodát műveltek, néhány kilométerrel odább a Fradi olyat tett, amin az egész ország röhög. A norvég bajnokság nem is tudom hányadik helyezettje ellen - amelyik csak a Fair Play versenyben elért eredményének köszönhetően indulhatott az EK-ban - itthon agyon nyerhette volna a meccset, ám csupán 2-1-es sikerre futotta erejükből. Idegenben viszont jól kezdett a csapat, sőt, Oláh góljával vezetett is a Fradi. Ez pedig azt jelentette, hogy a norvégoknak hármat kellett lőniük, hogy továbbjussanak. És lőttek hármat. Egyet büntetőből, egyet a rendes játékidő lefújása előtt 3 perccel, egyet pedig a 119. minutumban. A továbbjutás küszöbén álló Fradi így a nevetség tárgyává vált, és kiesett.
Nekünk, szerény és bizakodó futball rajongóknak pedig már csak annyi maradt, hogy bízzunk abban, a paksi csoda még tovább tart majd.

Fehér György



 

Címkék: fradi paks európa kupa tromsö

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr793087596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása