HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Világraszóló hiba a magyar játékvezetőtől

fehgyu 2011.07.03. 19:33

Az egész világ a magyar játékvezetőn röhög. Kis – na jó, annál azért nagyobb – túlzással azt állíthatjuk, hogy amit Kassai Viktor és segítői felépítettek, azt Gaál Gyöngyi lerombolta. A legjobb honi női játékvezetőnk a női labdarúgó-világbajnokságon próbálja, illetve próbálta megismételni Kassai tavalyi szereplését, de vélhetően neki csupán egy mérkőzés jut a legjobbakat felvonultató tornán Igaz, ezen az egy meccsen is tudott olyat hibázni, amilyet talán még nem láttak a világon.

Egy-egy kézgyanús szituációnál szokták mondani viccesen, hogy „egy kéz nem kéz”. Nos, Gaál Gyöngyinél úgy néz ki, kettő sem az. A magyar sípos az Ausztrália - Egyenlítői-Guina meccs 16. percében egészen egyszerűen nem vette észre, hogy a guineai Bruna két kézzel ért a labdához. A felvételt megnézve egyértelmű, hogy védekezni felesleges. Az afrikai focista nemcsak hozzáért a labdához, hanem két kézzel megfogta azt, sőt, két-három lépést tett is vele. Gaál Gyöngyi azonban – nemcsak az ausztrálok, hanem az afrikaiak teljes megrökönyödésére – nem fújt a sípjába. (Az eset a videón 0:14-nél látható) A FIFA természetesen külön foglalkozik az esettel, Gaál nagy valószínűséggel nem csak a világbajnokságnak, hanem egy időre a nemzetközi mérkőzéseknek is búcsút inthet. Ennél azonban sokkal nagyobb probléma, hogy a hölgy olyan szégyenfoltot ejtett a magyar játékvezetői testületen, amit nehéz lesz „kitisztítani”. Persze, sokan mondhatják most azt, hogy a női foci nem tart ott, mint a férfi, és így nincs is annyira szem előtt, ám akik így vélekednek, annak egy adat: a Németországban zajló vb. eddigi összes meccse több, mint 70 ezer néző előtt zajlott. Ezt, és a televíziós közvetítéseket figyelembe véve tehát nem lehet azt mondani, hogy nincs szem előtt a női foci. Ráadásul a mérkőzésen két másik kontinens csapata játszott, így Ausztráliában és Afrikában is nagyobb figyelmet kapott a meccs, minta két európai válogatott csapott volna össze. Így bizton állíthatjuk: most az egész világ Gaál Gyöngyin és ezzel együtt sajnos a magyar játékvezetőkön röhög.Na és azt sem szabad elfelejteni: Gaál Gyöngyi itthon férfi NBI-es mérkőzéseket is vezet. És bár sportnapilapunk minden egyes alkalommal "kifényezi" őt értékelésében, azért a játékosok és a szurkolók nem bánnak vele ilyen kesztyűs kézzel. Bírónknak csupán egy szerencséje van: az auszik így is megnyerték a meccset, ám kérdéses, hogy a honi szövetség miként "honorálja" majd ezt a hibát.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr1003035471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása