HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Újpesten már kezdhetik keresni a beléptető-rendszert

fehgyu 2011.06.22. 20:26

Szeptembertől akár két év szabadságvesztéssel is büntethetik azokat, akik megzavarnak egy sportrendezvényt. Az NB I-es focistadionokban jövő nyártól kötelező lesz a beléptető-rendszer a kiemelt kockázatú meccseken, továbbá országos nyilvántartás készül a randalírozókról. Az intézkedésektől jelentős nézőszám emelkedést várnak a döntéshozók.

Nos, az ötlet nagyszerű, bár azt mindenki tudja, hogy ehhez fejlesztésekre van szükség.
Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke elmondta a létesítmények korszerűsítésére és a biztonság fejlesztésére a klubok 70 százalékig igénybe vehetik majd a látványsportokra vonatkozó, július 1-jén életbe lépő adókedvezményt. Ezzel mondjuk az a probléma, hogy az Európai Unió egyértelműen visszadobta ezt a törvényjavaslatot, azaz egyelőre nem lehet bevezetni. Nos, egy olyan adókedvezménnyel könnyű dobálózni, ami egyáltalán nem létezik. Elhangzott az is, hogy 2012. július 1-től minden kiemelt kockázatú NB I-es labdarúgó-mérkőzésen kötelező lesz a stadionokban a beléptető-rendszer használata. Emlékezetem szerint van egy klub, amelyiknek már van ilyen beléptető-rendszere. Deutsch Tamás sportminiszterkedése alatt a kormányzópárt akkori kiválasztott csapata – amelyik most előbb a Debrecen, majd a Videoton -, az Újpest számára 5 millió forintért vettek beléptető rendszert. Kér, hogy bár a pénz elfogyott, a rendszert sosem állították fel a Megyeri úton.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr193006956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása