HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Mahacskala után Palermo, Lazio, na meg Samsunspor

fehgyu 2011.06.13. 12:35

A mi Balázsunk átigazolása mellett méltatlanul kevés szó esik Simon Ádámról. Pedig azt kell mondani a szombathelyi játékos Palermóba való szerződése biztos nagyobb előrelépés, mint Dzsudzsák dagesztáni aláírása

A Haladás védekező középpályása – aki a mögöttünk lévő bajnokságban a szombathelyi gárda egyik legjobbja volt, 26 mérkőzésen egy gólt szerzett – mindössze 45 élvonalbeli meccsel a háta mögött szerződött a Serie A-ban szereplő Palermoba. Igaz, Simon nem ismeretlen a külföldi csapatok menedzserei számára, hiszen 2009-ben tagja volt az U20-as egyiptomi vb-n bronzérmet szerző magyar csapatnak, a világbajnokságon hat mérkőzésen lépett pályára.

Remélem, Simon megállja a helyét, és bár még nem ismerik annyian, mint Dzsudzsákot, az elkövetkezendő időszakban Európa legjobb bajnokságában játszhat. És az már csak rajta múlik, hogy egy év múlva már senki ne emlékezzen a dagesztáni klub nevére, és sokkal inkább róla szóljanak a hírek.

 

 

Sokat tehet ezért Rudolf Gergely is. Bár az ő helyzete még nem tisztázott, elképzelhető, hogy az olasz bajnokság egyik legpatinásabb csapata, a Lazio igazolná le. Olasz hírforrások ugyanis tudni vélik, hogy a Genoa magyarja, Rudolf Gergely és a laziós Pasquale Foggia a nyáron helyet cserélhet. A bokasérüléséből felgyógyuló válogatott támadó hallott a hírről, és szívesen igazolna a római klubhoz – mondjuk ezt nem csodáljuk. A Debrecen Bajnokok Ligája szereplésének egyértelműen ő a legnagyobb győztese, mert bár az elmúlt egy évben nem sokat csinált Olaszországban, a Fiorentina ellen szerzett góljára úgy tűnik, még mindig emlékeznek.

Sokáig úgy volt, hogy Lázár Pál is Nyugat-Európában öregbítheti a magyar futball hírnevét. A Videoton tehetsége védője azonban kelet felé vette az irányt. Nem tanult a magyar futballisták eseteiből – még egyetlen honi játékosnak sem sikerült nagy karriert befutnia Törökországban – és a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Samsunsporhoz igazolt. Legalábbis a török élvonal újonca, a Samsunspor SK egyik Facebook-oldalán arról számolt be, hogy megegyezett a magyar válogatott hátvéd átigazolásáról a Videotonnal. Sőt, az egyik török napilap azt írta, hogy a két klub közel egyhetes, titkos tárgyalássorozatot folytatott.

A törökök biztos el akarták titkolni az igazolást a Bayern, az Inter vagy épp a Barcelona elől, nehogy elhappolják előlük Lázárt. Persze, senki ne magát okolja, ha nem ismerős neki a Samsunspor neve. A „vörös villám" becenévre hallgató gárda a 2011–2012-es idényben a török másodosztály 2. helyén végzett, ezzel feljutott a Szuperligába. A klub keretében a török másodosztályú csapatokra nézve kötelező légiós-korlátozások miatt csak három külföldi labdarúgó található, az élvonalba jutással viszont már jóval több légiós érkezhet. A csapat egyébként „ingázónak" számít az élvonal és a másodosztály között, igaz, a klubtörténet legjobb időszakában, 1993 és 2005 között megszakítás nélkül a Szuperliga tagja volt. Legjobb eredménye két élvonalbeli bronzérem.

A következő távozó pedig Elek Ákos lehet. Persze, csak akkor, ha valaki le is akarja majd igazolni. Vele kapcsolatban ugyanis az elmúlt egy évben csak pletykákat lehetett hallani, ám mint azt Fülöp Ferenc menedzser megerősítette, eddig semmilyen konkrét megkeresés nem történt vele kapcsolatban. Egyébként is élő szerződése van a Videotonnal, igaz, ez az új edzőt nem zavarja: a csapatkapitány Farkas Balázs is úgy kipenderítette a gárdából, hogy a lába nem érte a földet. Mint mondta, a középpályás játéka nem illeszkedik a csapatjátékba. Érdekes, eddig illeszkedett, sőt, bajnoki aranyat ért. De ez már a következő írásom témája lesz.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr382980180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása