HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A klubvezető becsülete

fehgyu 2011.05.17. 09:20

 Nem tisztem megvédeni Dr. Mezey Györgyöt.

Aki ismeri a magyar futballt, pontosan tisztában van azzal, hogy az általa megálmodott honi edzőképzés milyen jövedelmezői volt számára – na és mennyi, állás nélküli edzőt adott kis országunknak. Ám amit Fehérváron műveltek vele, az több mint gusztustalan.

A Videotonnál megálmodták, Lothar Matthaus legyen az edző. A nagy Lothar viszont tett a fehérvári ajánlatra. Nem volt mit tenni, megkérték az „öreget”, üljön le a kispadra. Talán a klub vezetői sem gondolták, hogy épp Mezey doktor viszi véghez azt, ami előtte senkinek nem sikerült, azaz bajnoki címet szerez a csapattal.

Mezey doktor azonban többet tett, mint amit a „haza megkövetelt” tőle.Csúcsra vitte a Videotont.

Ez azonban nem zavarta a fehérvári vezetőket. Amit eldöntöttek, annak úgy kell lennie, még ha hülyeség is. (És most senki ne vonjon le következtetést abból, hogy lassan már az egész országban így történnek a dolgok, na és az ország vezetőjének és a Videoton kapcsolatát ismerhetjük.) Belerúgtak egy jó nagyot abba a trénerbe, aki a fehérvári szurkolók álmát teljesítette. Érdekes, hogy bár az edzőképzés miatt érték támadások a futball doktorát, most minden társa, ellenfele értetlenül áll az eset előtt. A bajnoki ezüstérmes Paks trénere Kis Károly például azt mondta, hogy több alkalommal elemezte a Videoton játékát, és arra jutott, hogy a csapat a legmodernebb európai futballt játssza. Jó, tudjuk, hogy ez egy kicsit túlzás – legalábbis ha a játékosok futási sebességét nézzük – de mégis: az elmúlt évtizedben talán még sosem volt annyira egyértelmű, melyik csapat nyeri majd meg a bajnokságot, mint idén. A fehérvári vezetők "becsületére" legyen mondva, találtak egy nevet, akivel elterelhetik a figyelmet cseppet sem sportszerű tettükről. Szerződést kötöttek Paulo Sousaval, az egykori világhírű portugál labdarúgóval, hogy három évig vezesse a szakmai munkát klubunknál.

Nagy név, mindenki ismeri a világ futballjában. Csak egyvalamit felejtenek el a Videotonnál.Ebben a nagyszerű magyar futballban még egyetlen külföldi edző sem tudott kimagasló eredményt elérni. Még az a Hen Ten Cate sem, aki utána még a Barcelona trénere is volt. Itthon, bár bajnokságot nyert az MTK-val, mindenki fikázta.

Most még nem Pauló Sousaval teszik ezt. Hanem a Videoton vezetőivel.

Akik ezzel a lépéssel bebizonyították, semmit nem ér a becsületük!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr512910386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefan Derrick 2011.05.17. 12:54:11

Üdv! Te aztán belecsaptál a lecsóba az első két bejegyzéssel. Csak így tovább.
Egy apró javítás: Henk ten Cate csak 2. lett az MTK-val a Dunaferr mögött, kupát nyert.

Pityipű (törölt) 2011.05.17. 20:06:13

Ha ilyen cikkek lesznek, ideszokok:) Egyébként igaza van Derrick felügyelőnek, Egervári nemes bosszúja volt, hogy miután kb ugyanolyan körülmények között hozták a helyére Henk Ten Cate-t, mint most Sousat, újfent 10+ pontelőnnyel lett bajnok, csak az MTK helyett a Dunaferrel.

Pityipű (törölt) 2011.05.17. 20:19:25

Annyival árnyalnám a dolgot, hogy amennyire én tudom, azért is rendült meg a bizalom a mesterben, mert tavaly nyáron úgy tapsolt el ~ 3 millió eurót játékosokra, hogy azok még a kispadra se fértek oda.

Crouch 2011.05.17. 21:04:23

Ahogy már előttem is említették, azért a Vidi az utóbbi pár évben rengeteg pénzt verhetett el játékosokra, míg kb. az egyetlen lehetséges rivális, a Debrecen sorba adta el kulcsjátékosait. Az igazolások anyagi hátterét és az új "szponzorokat most ne firtassuk"

Ezzel a Vidivel az idei bajnokságot megnyerni nem volt egy edzői csúcsteljesítmény, ugyanakkor ez nem menti a klubvezetők tahóságát és hozzá nem értését.
süti beállítások módosítása