HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Mindig van valaki, aki meccset vezetni hívja a bundázó bírókat

fehgyu 2013.07.05. 19:22

Mikor fogják megbüntetni azokat, akik engedik, hogy egy eltiltott, bundázó, az országra és a magyar labdarúgásra szégyent hozó játékvezető meccset vezessek? Mikor fogják felelősségre vonni azokat a bajnokság és mérkőzés szervezőket, akik egyenes Selmeczi Krisztiánt vagy épp Mocsári Tamást hívják meccset vezetni.
Vagy akik megengedik, hogy egy olyan játékos, akik korosztályos válogatott mérkőzést adott el, az országot képviselve focizzon Zidane-nal.

Egymás után kerülnek napvilágra azok a hírek, melyek arról szólnak, hogy a bundabotrányban szereplő játékosok, játékvezetők mikor, melyik pályán, milyen körülmények között lépnek pályára.
Néhány héttel ezelőtt Selmeczi Krisztián – akit a FIFA örök életre eltiltott – vezethetett nemzetközi felkészülési mérkőzést a Vasasnak az MLSZ edzőközpontban.
Akkor Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó és jogi osztályának két nap alatt két különböző nyilatkozatot adott arról, hogy egyáltalán tudtak-e a felkészülési mérkőzésről.
A baj csak az, hogy a két nyilatkozat teljesen ellentmondott egymásnak.
Néhány nappal később a Metró újság büszkén adta hírül, hogy magyar fiatalok játszottak együtt Zidanne-nal.
A srácok – akik közül többet személyesen ismerek – valóban nagy tettet hajtottak végre, a nagy gond, hogy ott volt közöttük az a Ponczók Csaba, aki szintén benne volt a bundázásban.
Ezzel kapcsolatban egyébként a csapat kapitánya, Totika Béla nyilatkozott is:
"Abszolút vállaljuk Ponczók Csabát, a múltjával együtt - mondta Totika Béla. - Régebbről ismertük már őt a pályáról, mert hosszú évek óta kispályázik a haverjaival. A csapatunk magva már jó tíz-tizenöt éve együtt van, de láttuk, hogy jól játszik, kellett a fiatalítás, így került át hozzánk. Én akkor még nem tudtam a bundaügyéről, és amikor kiderült, nem örültünk neki, sajnálattal vettük tudomásul, de nem csináltunk belőle problémát. Leginkább azt sajnáljuk, hogy egy ilyen tehetséges fiúnak így kettétört a karrierje. Hibázott, de mindenki hibázhat egyszer. De az elmondanám, hogy a mai NB I-es játékosok kétharmada a cipőjét sem köthetné be Ponczók Csabának. Lehet, hogy korábban voltak ügyei, de a miénk egy amatőr csapat és értünk mindig meghal a pályán, mindent belead és remek játékos."
Ezzel csak egy a bajom.
Egy bundázást talán-talán még meg lehetne bocsájtani (bár nem hiszem), de Ponczók Csaba a bajnoki meccsek mellett egy korosztályos válogatott meccset is eladott.
És ez megbocsájthatatlan.
Azt pedig felháborítónak tartom, hogy a Metró újságírója végig ott volt a csapattal Franciaországban, és jópofáskodott, ahelyett, hogy leírta volna ezt a szégyent.
Ahelyett, hogy felemelte volna a szavát az egész ellen.
Sőt!
A csapat úgy jutott ki Franciaországba, hogy megnyerte az itthoni selejtező tornát. Ahol Ponczók szintén játszott, és ahol az egykori válogatott játékos, Vincze Ottó adta a hazai győztesnek az aranyérmeket, és neki sem szúrt szemet a senki számára sem kívánatos személy jelenléte.
Még nem csenget le ez a botrány, amikor kiderült, hogy a másik bundázó bírónk, Mocsári Tamás is nemzetközi meccseket vezethet.
Sőt, világbajnoki meccseket.
A hazánkban rendezett orvos világbajnokságon.
Felelős persze most sincs.
Minden homokba dugja a fejét.
Mélyen elítélem, és felháborítónak tartom, hogy ezek az emberek bármilyen szerephez jutnak futballpályákon, de az az igazság, hogy ez nem történne meg, ha valakik nem adnának nekik erre lehetőséget.
Az igazság azonban az, hogy vannak olyan bajnokság és mérkőzés-szervezők, akik kifejezetten és név szerint ezeket a bundázó bírókat hívják a meccsekre.
Őket kellene megbüntetni, őket kellene egy életre eltiltani ettől a sporttól.
De felelősök nincsenek.
Pontosabban vannak: itt járnak köztünk, csak szarnak az egészre.
Mint ahogy azok is, akik tehetnének ez ellen.
Nagyon jól megélnek ebben a posványban.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr735392773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása