HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ámokfutás

fehgyu 2012.11.17. 21:59

Nagyon kíváncsi vagyok arra, vajon most mit lép a Fegyelmi Bizottság.
Nagyon kíváncsi vagyok, többszörös visszaesőként mit kap a Videoton trénere, akit immár harmadik alkalommal küldtek el a kispadról, egyszer pedig önként távozott onnan.
Na, egyébként ez utóbbi történet is megérne egy misét, hiszen a szabály szerint egy játékos például nem hagyhatja el önként a játékteret, ha ezt a játékvezető engedélye nélkül megteszi, sárga lap a büntetése.
Azt viszont nem tudom, hogy lehetséges, hogy egy edző csak azért, hogy ne állítsák ki, a kispadról felmegy a lelátóra és onnan szidja a sporit.
Na de mindegy, ez már történelem.
Az viszont nem, hogy a Videoton trénere ismét megmutatta, bár szakmailag nem érheti szó a ház elejét, emberileg nem sok mindent tud felmutatni.
Az edzőt immár harmadik alkalommal állítja ki a játékvezető.
Legutóbb visszaesőként egy, az egyetlen mérkőzésre tiltották el – nem tudom, az első büntetése mi lehetett – így most legalább kettőnek kellene következni.
De az is a vicc kategória lenne.
Az edző ismét bizonyította, hogy az Európa Ligában tud viselkedni, hiszen azt látják mindenhol, de amint a mi kis NBI-es bajnokságunkban áll a vonal mellett, rögtön azt hiszi, róla kell szólnia ennek a játéknak.
A Pécs ellen – ami valóban egy kemény meccs volt – ismét ott dühöngött a vonal mellett, ismét „ámokot” futott…és ismét kiállították.
Százszor, ezerszer elmondtam, mi ezzel a bajom.
Nem a személyével, a viselkedésével.
Ha más edző cselekedne így, ugyan ez lenne a véleményem.
A tréner példakép.
A játékosai példaképe.
Egy felnőtt csapat edzője, a klub minden játékosának példaképe.
Hát mondja már meg nekem valaki, hogyan fog 4-5 év múlva viselkedni az a 12 éves kis lurkó, aki hétről-hétre azt látja, hogy egy edző, aki játékosként tényleg világsztár volt, aki – és ezt nem tagadhatjuk el – sikeres a Videotonnal, minden héten folyamatos reklamál, kiabál, rohangál, mint egy őrült.
És ugye viselkedése átragad a játékosaira is: most például Álvaro Brachi karatézta le Lantos Levente fejét úgy, hogy az még Chuck Norrisnak is dicséretére vált volna.
Kérdés, hogy mondjuk ő miként maradhatott a pályán.
És ha a játékvezető otthagyta, a tréner miért nem cserélte le.
Mert egy ilyen rúgás után egy valamire való edző rögtön cserél, és lehozza játékosát.
Mert a sportszerűség, és az ésszerűség így diktálja.
Kivéve Fehérváron.
Félre értés ne essék: ha csütörtök a Vidi kiharcolja az EL. csoportból a továbbjutás, minden elismerésem az övék, de most nem lehet dicsérni.
Most büntetni kellene.
Úgy, hogy annak legyen hatása.
Most a Fegyelmi Bizottság térfelén pattog a labda.
Remélem, most nem lesznek olyan „töketlenek”, mint az elmúlt időben számtalanszor.

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr804912160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása