HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az igazi néphülyítés

fehgyu 2012.10.23. 09:52

„Az első szezonunkban megnyertük a Szuperkupát, a Ligakupát, és a klub történetében rekordnak számító pontot és gólt értünk el. Az Európa-liga csoportkörébe jutással pedig az egész magyar labdarúgás számára fantasztikus eredményt értünk el.”
Na, ez az igazi néphülyítés.
Csak szerencsére ezzel nem minket hülyítenek most, hanem az angolokat.
Történetesen a Videoton trénere, aki a brit Sky Sports Goals on Sunday műsorának vendége volt.
Egy nappal a Vidi MTK elleni veresége után.
És hogy miért érdekes ez?
Nos, sokan már a szövetségi kapitányi székben látnák már a portugál edzőt, de a nemzeti csapat két győzelme után ezzel a mérhetetlen baromsággal most nehéz lenne előhozakodni.
Felkerült tehát a lemezjátszóra a régi lemez: jó-jó ez az edző, de azért Angliában inkább edzősködne.
Be is került gyorsan a kalapba két csapat: az angol sajtóban pletyka szinten bedobták a nevét a Blackburnnel és a Boltonnal kapcsolatban.
Persze, szigorúan a Benfica, egyébként tényleg káprázatos legyőzése után.
(Na ide jó nagy baromságot írtam, de itt hagyom, hogy mindenki lássa. de a Vidi természetesen a Sportingot győzte le, nem a Benficát)
És ez ám az igazi menedzselés: a pletykák után most szakérteni, pontosabban vendégnek hívták az angol stúdióba.
Ezelőtt sosem tették ezt. Még akkor sem, amikor Angliában edzősködött. Vagy legalábbis nem mostanában.
Most pedig élő műsorban mondhatta el, mekkora sikereket ér el egy kis magyar csapattal, (van, amiben igaza van, az EL csoportba jutás tényleg nagy, és elismerésre való siker), és erre biztosan felkapják a fejüket az angol klubvezetők.
Szép képet festett magáról, igaz, azt elfelejtette elmondani, hogy szinte minden mérkőzésen a lelátóra lehetne zavarni a viselkedése miatt, hogy ittléte alatt már rendőrségi feljelentés volt ellene, mert egy uli-buli meccsen lefejelt egy újságírót. Hogy valóban megnyert három kupát – a Szuperkupát kétszer - itthon, de az angoloknak fingjuk nincs arról, milyen értéket is képviselnek ezek a kupák. Hogy például a Ligakupa bevallottan a fogadási csalások melegágya, ahol feltűnés nélkül kereshetnek a besározódott játékosok milliókat egy vereséggel, és hogy ezeket a meccseket 4-500 néző előtt játsszák le. Hogy a magyar Szuperkupa  lényegében a nevetség tárgya, legutóbb például nem is kellett volna megrendezni, hiszen a bajnok és a kupagyőztes is a Debrecen volt, így a Szuperkupának is a Loki vitrinjébe kellett volna kerülnie, mégis a Videotoné lett, aki egyébként tavaly nem nyert semmit ezen kívül.
Elhallgatta azt is, hogy igazából a Vidivel egyszer sem volt bajnok, sőt, az idei bajnoki „menetelésről” sem esett szó.
Na ez az igazi néphülyítés.
Szerencsére mi, akik ebben az országban élünk, és látjuk ezeket a dolgokat, tisztában vagyunk a helyzettel.
Elismerjük a Vidi sikereit, de az árnyoldalait is látjuk ennek a „sikersztorinak”.

Fehér György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr384863920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.10.23. 12:35:00

"Ezelőtt sosem tették ezt. Még akkor sem, amikor Angliában edzősködött."

De igen, Sousa, mint ahogy számtalan más edző és volt játékos is szerepelt már régebben is a Goals On Sunday-ben, amint ezt egy gyors keresés kideríthette volna. A műsorba egyébként elsősorban nem szakérteni hívják a vendégeket, hanem beszélgetni karrierről, fociról vagy bármi másról.

www.skysports.com/tv_show/story/0,20144,12384_5023565,00.html
süti beállítások módosítása