HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Négy pont

fehgyu 2012.09.04. 10:45

Négy pontot szeretne szerezni Egervári Sándor az első két világbajnoki selejtezősorozaton.
Merész vállalás?
Nos, ha az ellenfeleket, és csapatunk elmúlt időbeli játékát nézem akkor….igen.
A válogatott pénteken Andorra vendégeként kezd, és ez a gárda semmilyen összeállításban nem lehet akadály.
Tehát az első három pont megvan.
A baj a maradék egyel van.
Jövő kedden ugyanis Hollandia látogat el hozzánk.
Márpedig akárhogyan is leszerepeltek a hollandok az Eb-n, akárhogy is kaptak egy sima négyest legutóbb Belgiumtól, olyan messze vagyunk tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől.
És itt megint előjön a magyar sajtó, na és a magyar sportvezetés óriási hibája.
Persze, én is szurkolok a csapatnak, én is nagyon-nagyon-nagyon szeretném, ha nemhogy egy, de rögtön három pontot szerezzünk a hollandok ellen, de….a realitások talaján kell(ene) maradnunk.
És a célokat is így kell(ene) meghatározni.
Legalábbis a közvéleménynek.
Mert ami az öltözőben elhangzik, az megint egy másik dolog.
Ott lehet bármit mondani, de a sajtónak a reális esélyeket kell(ene) közvetíteni.
A realitás pedig az, hogy ezen az első két meccsen három pontot szerzünk.
Ha esetleg négyet – na akkor lehet ünnepelni – egy kicsit.
"Most csak az első mérkőzésre koncentrálunk, a hollandokkal utána foglalkozunk - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Egervári Sándor. - Rengeteg információnk van az andorrai csapatról, rendkívül fegyelmezett, védekező stílusú együttes. Biztosan nehéz dolgunk lesz az első gólig, addig maximálisan kell koncentrálnunk, hogy megtaláljuk a rést a pajzsukon. Alapvetően a szokásostól eltérően kell hozzáállni a mérkőzéshez, és ez a mentális felkészülésben is megmutatkozik. Ellenfelünk a FIFA-ranglista végén álló csapat, nem számíthatunk arra, hogy komoly iramot diktál majd a találkozón, magunknak kell arról gondoskodni, hogy már a meccs elejétől a megfelelő legyen a fordulatszám. Az első gólig nehéz lesz a meccs, a hazaiak minden bizonnyal megpróbálják elrontani a játékot, beállnak tíz emberrel védekezni, és ilyen esetekben nem könnyű érvényesülni. Úgy gondolom, az első gól után érvényre tudjuk juttatni az esélyeket. A hazaiaknak van két-három veszélyes emberük, ezért figyelnünk kell a kontrajátékukra. A célunk, hogy a támadó harmadban gyors, egy-két érintős játékkal feltörjük a védekezésüket, csak kreatív, szellemes futballal tudunk eredményt elérni. Egyszerre két mérkőzésre készülünk, ésszerűen kell versenyeztetni a csapatot, súlyozni kell a meccsek között. Ez azt is jelenti, hogy más típusú futballistákra lehet szükség a két összecsapáson, ezért nem tartom kizártnak, hogy pénteken nem lépnek pályára olyan labdarúgók, akikre a hollandok ellen kulcsszerep hárul. Nevek említésébe azonban még nem mennék bele, mert a heti munka során dől el, hogy kik jutnak szerephez a mérkőzéseken.
A lényeg a lényeg: kezdődik.
Kezdődik egy új sorozat.
Új reményekkel.
Hogy 1986 – pontosabban 1996-os atlantai olimpia - után végre ismét kijutunk egy világversenyre.
De…reálisan ehhez nem a hollandokat kell megelőzni.
Persze, a bravúr kell majd a sikerhez.
Akár egy hollandok elleni bravúr is.
Szóval….négy pont.
Ízlelgessük, számolgassunk.
Kedd estig.
Akkor úgyis kiderül, mennyi jött be ebből a négy pontból.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr724754235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása