HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Kubatov hazudik, vagy az NSO?

fehgyu 2012.08.27. 22:14


Az NSO a mai délután a következő cikket közölte:
"A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsönvette a Videoton szerb támadóját, Milan Pericset. „A mai nap folyamán megszületett a megállapodás, így eldőlt, hogy Milan Perics a Ferencvárosban folytatja a pályafutását. A 26 éves szerb csatár a 2012–2013-as szezonra érkezik kölcsönbe a Videotontól” – olvasható a fradi.hu-n."
A cikkben a sportnapilap online kiadása hozzáteszik, hogy időközben a Fradi weblapjáról valamiért lekerült a hírt.
Igen, ám, de Ferencváros vezetői azt állítják, soha nem is volt. Pontosabban azt mondják, hogy karanténban volt, melynek feltöréséért büntetőfeljelentést tesz.
A zöld-fehérek közleményét szó szerint idézzük:
„A Nemzeti Sport Online ma délutáni cikke miatt a Ferencvárosi Torna Club büntető feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt. Klubunk az elkövetőkkel szemben kártérítési igénnyel lép fel. 2012. 08. 27-én, délután fél 3 környékén a Nemzeti Sport online kiadásán a fradi.hu-ra hivatkozva megjelent egy cikk Milan Peric leigazolásával kapcsolatban. A hír tervezetét a fradi.hu a saját belső hálózatán tárolta (karanténba helyezve, amelyről illetéktelenül kép és írás jelent meg az nso.hu-n), várva arra, hogy az utolsó aláírást követően a leggyorsabban tudja tájékoztatni szurkolóinkat. A cikk a játékossal kapcsolatos tárgyalássorozat lezárását megelőzően került nyilvánosságra, amely a Ferencvárosi Torna Club tárgyalási pozícióit jelentősen gyengítette. A hír maga a fradi.hu-n jelen pillanatig sem jelent meg, így a hír megjelenésének tényét valótlanul állítja a Nemzeti Sport Online.
A Ferencvárosi Torna Club nem csak etikátlannak, hanem ez idáig példátlannak, és erkölcstelennek is tartja ezt az eljárást. A Ferencvárosi Torna Club az ügy lezárulásáig a Nemzeti Sport, a Nemzeti Sport Online, valamint a hozzájuk kapcsolódó összes médium akkreditációját – valamint munkatársai szurkolói kártyáját - visszavonja. Tájékoztatjuk továbbá szurkolóinkat, hogy a Videotonnal az egyeztetés a kölcsönadásról az utolsó simításoknál tart, a vonatkozó kölcsönadási szerződés még aláírásra nem került.
Kubatov Gábor
A Ferencvárosi Torna Club elnöke”
Na mármost jelentem, az aláírás megtörtént, Perics a Fradié.
De térjünk vissza egy kicsit ehhez az ügyhöz.
A Fradi elnöke ugyanis nem mást állít, minthogy az NSO-túl valaki hozzáfér a fradi.hu kezelőfelületéhez, és az ott, vázlatban megírt, és élesítés előtt álló cikkeket eléri.
Hát ez elég lehetetlennek tűnik, valljuk be.
És tegyük hozzá, az NSO - mint fentebb is látszik - a fradi-hu-ra átvezető hivatkozást is betett az anyagba, és aligha hiszem, hogy olyan hivatkozást tennének bele egy átigazolási anyagba, amely nem vezet sehova
A másik, hogy az NSO képet is csatolt a cikkhez.

f.jpg

Képet, melyet a fradi.hu-ról szedett le, és melyen Perics kezet fog a ferencvárosi sportvezetővel.
Nem, nem a sarki közért előtt, hanem a Fradi szponzorfala előtt.
A fotó pontosan úgy néz ki, mint amikor egy sportvezető és egy játékos megegyezik, és pózol a fényképeszeknek.
Ez viszont azt jelenti, hogy Kubatov Gábor – már bocsánat – hazudott, amikor azt írta a közleményben, hogy „a vonatkozó kölcsönadási szerződés még aláírásra nem került”
Pontosabban azt jelenti, hogy bár nem ebben a pillanatban írták alá a szerződést, hanem épp csak megegyeztek egymással.
Vagy már előre kezet fogtak a szponzorfal előtt, és utána kezdtek tárgyalni.
Ugye mennyire valószínűtlen ez a történet.
És van még egy bökkenő ebben a Kubatov írásban.
A képhez képaláírás is tartozik.
Márpedig ha ez nem a fradi.hu-n jelent meg, akkor azt jelenti, hogy az NSO szerzői nemcsak hozzáférnek a karanténban lévő cikkekhez, de szerkeszteni is tudják őket.
Pontosabban azt jelenti, hogy az NSO fényképeszei elmennek az Üllői útra, beállítják a játékost és a sportvezetőz a szponzorfal elé, lefotózzák őket úgy, hogy egyébként megállapodás nem is kötettett, ezt előbb felteszik a fradi.hu-ra, majd átveszik azt az NSO-ra.
Na ugye, ezt senki nem hiszi el.
Sokkal inkább az lehet az igazság, hogy valaki túlbuzgó ember gyorsan kitette a hírt a Fradi weblapjára, amikor még nem akarták közhírré tenni a játékos kölcsönszerződését, aztán, amikor kiderült a hiba, gyorsan levették onnan.
Csakhogy akkor már késő volt.
És ezek után ők háborodnak fel, és még ők tiltják ki a Fradi rendezvényeiről az NS újságíróit.
Már bocsánat, de százszor elmondtam: nem az újságírók vannak a klubokért, hanem a klubok az újságírókért.
A klubok érdeke, hogy az újságíró első kézből kapjon információt.
Mert mindenki elhiheti: az információ akkor is kiszivárog, ha a sportvezető nem akarja azt.
Azt tanácsolom egyébként Kubatov elnöknek, hogy először is állítson fel egy sajtóosztály – szinte hihetetlen, de a Fradinak nincs sajtófőnöke, így senkihez nem lehet fordulni a kérdésekkel, és ilyen egyoldalú kommunikáció (arról beszélünk és úgy, amiről és ahogy mi akarunk) még az angolok uralkodása alatt sem volt – és gyorsan ez után nézzen körül a saját háza táján.
Ott tisztogasson.
És nézzen ő maga is tükörbe.
Mert azért, hogy a Fradi szakmailag, játékosállományban a sok-sok kifizetett millió ellenére sem lépett előre, nos arról – bármennyire is fáj az igazság - lényegében ő tehet.

Fehér György

(Csak halkan teszem hozzá: nem Messi érkezett az Üllői útra, hanem egy olyan játékos, aki tavaly alig-alig játszott a Vidiben, és aki olyan veretes csapatokban játszott eddig, mint a Mladoszt Lucsani, a Tavrija Szimferopol, a Hajduk Kula, a Partizan Beograd,  a Jagodina, a Nafta Lendava, a Mladi Radnik, vagy épp a Metalac G.M. Hogy ezt miért kell titkolni, letagadni, azt csak Kubatov tudhatja.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr214736150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása