HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Na, valahogy így kell ezt csinálni!

fehgyu 2012.08.10. 15:42

Kalapom emelem a Videoton csapata előtt.
Tőlem ilyet bizony nem sokat lehetett olvasni, de nem azért, mert utálnám a fehérvári csapatot, hanem azért, mert nem értek/értettem egyet azzal, ami a gárda körül történik.
Ennek ellenére nincsenek előítéleteim, sőt, ha úgy érzem, dicsérni kell, akkor dicsérek.
Most eljött az idő, hogy fejet hajtsak.
Amit tegnap műveltek a fehérvári fiúk, az már volt valami.
Ahogy szokták mondani: azért már érdemes volt leülni a tévé elé.
Persze, szerencséje is volt a Vidinek, mert ha a belga csatár a meccs elején belövi a ziccereit, akkor vége mindennek. Milyen jó azt mondani, amivel mi magyarok szoktunk védekezni, de a futballban nem létezik a „ha”.
A belgák kihagyták a ziccereket, a Vidi pedig köszönte szépen a lehetőséget, élt vele, és mesteri kontrák után kiütötte ellenfelét.
De félre értés ne essék: pont én vagyok az, aki állandóan szapulja a magyar újságíró társadalmat azért, mert egy-egy siker után már világ/Európa bajnoki, esetünkben kupagyőztesnek kiáltják ki csapatainkat, aztán jó nagyot rúgnak beléjük, amikor azok nem teljesítik az egyébként irreális célokat.
Saját csapdámba esnék, ha most én is ezt tenném.
Tény, hogy a Vidi jó és taktikus játékkal, kettős győzelemmel jutott túl belga ellenfelén, és sok szurkolónak szerzett ezzel örömet, de az is tény, hogy ez még az égvilágon semmit nem ér.
Az igazi sikereket – olyanokat, melyekre mondjuk az európai futballtársadalom is felfigyel – a csapat az Európa Liga csoportkörében érheti el.
Oda viszont a török Trabzonsport testén vezet az út, ami talán még nehezebb lesz, mint a Genk elleni kettős összecsapás. Nem azért, mert a törökök erősebbek, mint a belgák, hanem azért, mert egy török csapat ellen mindig nehéz játszani.
Valljuk be, minden nemzet futballistái számára vannak olyan ellenfelek, akik ellen nem szívesen lépnek pályára, mert nem fekszik a játékstílusuk. Nekünk a balti államok mellett ilyen például egy török csapat, a fanatikus játékosaikkal, na meg a fanatikus szurkolótáborukkal.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy előre temetném a Vidit, sőt!
Remélem, bejut az El. csoportkörébe, és remélem, ott éri el majd a gárda az igazi nagy sikereket.
Szót kell ejteni a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből kieső Debrecenről is, aki a sorsolás szeszélye folytán a belga FC Bruges-t kapta meg ellenfélül az Európa Liga csoportkörébe.
Én semmi mást nem várok, minthogy a Videoton után a Loki is igazolja azt a felvetésemet, mely szerint állat bármilyen szinten is a magyar futball, egy magyar és egy belga klubcsapat összecsapásakor nem a belga az esélyesebb.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr324705655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása