HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Valami elkezdődött

fehgyu 2012.04.08. 10:16

Nem lehet nem észrevenni, hogy valami elkezdődött, valami megmozdult, megváltozott Kecskeméten.
Persze, a Hírős városban már tavaly is nagy ünneplés volt, amikor a kijutott a nemzetközi porondra, de abban a sikerben volt valami más, mint a mostani szárnyalásban.
Az akkori mester, nagyszerűen értet a légiósok nyelvén – vagy legalábbis egy részük nyelvén – de a magyar játékosokkal nem mindig jött ki jól. Emlékezzünk csak vissza, ősszel Tököli Attila, máig titkolt okok miatt egészen Zalaegerszegig menekült.
Szóval tavaly is jó volt a Kecskemét, de valahogy másképp volt jó, mint most.
Mert most nemcsak jó, de szerethető is.
A különbség pedig abban rejlik, hogy Török László szakmai igazgató nagyszerű érzékkel nyúlt a saját nevelésű fiatalokhoz. A tavaszi idényben nyolc olyan magyar srác is pályára lépett már az első osztályban, akik végigjárták a ranglétrát a lila-fehéreknél, akiknek szívügyük a kecskeméti klub.
Persze, a fiatalok mellé kellenek a rutinos öregek, sőt, azt mondom, kellenek a légiósok is.
A jó légiósok, és a példát mutató öregek.
Persze, a példát észre is kell venni.
Remélem, nem kiabálom el magam, de Kecskemét ezen a téren is elől jár, vagy hogy a szóösszetételnél maradjunk: példát mutat – a többi klubnak.
Kecskeméten eddig bebizonyítják, nem kell egy klubban tíz-tizenöt légiós, főleg nem akkor, ha megfelelő az utánpótlásképzés.
Náluk márpedig az.
Ezt bizonyítja, hogy a korosztályos csapatok mindegyikébe található több olyan fiatal, aki már nemzeti címeres mezben is bizonyította tehetségét.
És ami még fontos, Kecskeméten nem herdálják el ezeket a tehetségeket, nem engedik el őket első szóra nevesincs külföldi csapatokhoz, csak azért, hogy néhány dollárral vastagabb legyen a pénztárca. A vezetők ugyanis jól tudják, nem kell sok idő, és ezek a tehetségek még többet fognak érni.
És addig is segítik a klubot.
Az is megér egy misét, hogy ezek a tehetségek nem is hisztiznek ezért, hiszen jól érzik magukat Kecskeméten. És ez a legfontosabb.
Persze, én is emlékszem arra, amikor félbeszakadt a meccs, mert a játékosoknak „hasmenésük” lett az elmaradt fizetésük miatt, és igen, én is felemeltem a hangom, amikor nem a szerződést megszegő tulajdonost, hanem a wc-re igyekvő játékosokat büntette meg.
De ugyan ennek a tulajdonosnak volt mersze elküldeni a sokba kerülő játékosokat, és volt mersze a fiatalokhoz nyúlni – akár a kispadra, akár a pályára gondolunk.
Ezzel a cselekedettel pedig lényegében volt mersze bevallani, hogy amit addig csinált, az rossz volt.
Volt mersze belátni, hogy tévedett.
Mert ez a tulajdonos tudta, milyen munka folyik klubnál a háttérben.
És hogy ez milyen eredményt hoz?
A gárda jelenleg ötödik a tabellán, igaz, a dobogóra már csak egy nagy csoda, vagy a Videoton formahanyatlása árán juthat fel, ám a Ligakupa döntőjében már bent vagy a csapat.
Ám záruljanak bármilyen eredménnyel is a hátralévő meccsek, a Kecskeméttől már nem lehet elvenni, hogy az egyik, ha nem a leglátványosabb játékkal rukkol elő hétről-hétre. A lila-fehérek sosem akarják kihúzni a meccset ikszre, mindig győzelemre játszanak, legyen bárki is az ellenfél. Ennek pedig látványos játék, és sok gól, és a nézők szórakoztatása a hozadéka.
És ha valaki nem tudná: pont ezért találták ki a futballt.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr384371000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása