HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A hatalom ereje

fehgyu 2012.01.09. 17:23

 

A ferencvárosi szurkolók most megtudják, mit ér a hatalom. És ezt most jó értelemben mondom – már ami őket illeti. Mert ha az egész történetet nézzük, már rájöhetünk, mit is ér a hatalom valójában – és kit is tud ellehetetleníteni, vagy épp felemelni.
Az egész akkor kezdődött, hogy a Fradi előző tulajdonosa grandiózus tervekkel állt elő. Multifunkcionális szórakoztató központot akart építeni az Üllői útra, színházzal, mozival, boltokkal, bevásárló központtal, na meg természetesen egy futballstadionnal.
Persze, azzal már akkor is tisztában voltak, hogy ezt megvalósítani a mosatni állapotok szerint nem lehet, ehhez el kell forgatni a stadiont.
Már a tervek is elkészültek, ám azzal nem számoltak, hogy a különböző szervek és intézmények egy emberként fognak össze az új "Ferencvárosi Álom" megvalósítása ellen.
Emlékezhetünk, mindenki, aki élt és mozgott, kifogást emelt a stadion elforgatása ellen. Az ÁNTSZ kifejezetten megvalósíthatatlannak tartotta az ötletet, sőt, még a szomszédban található pénzverdének is volt indoka, miért nem mennek bele az építkezésbe. És az akkori tulajnak így már nem is érte meg annyira ez az üzlet.
Most azonban kiderült, csak addig igazi indokok ezek, amíg valaki csendre nem inti a „lázadókat”.
Most ugyanis, hogy az állam, pontosabban lényegében Kubatov Gábor Fidesz vezér kezébe került a klub, már senkinek sincs egy rossz szava sem. Sőt, a máskor, másoknak oly nehezen működő bürokrácia sem tűnik útvesztőnek, sokkal inkább egy olajozottan működő gépezetnek.
Nincs még egy hónapja, hogy a futballklubbot az adófizetők pénzéből, sok-sok milliárdért visszavásárolta az állam, már minden el van intézve. Kiderült, még az idén elkezdik az Albert Stadion bontását, hiszen már a hatósági engedélyek is megvannak ahhoz, hogy az új aréna a jelenlegihez képest 90 fokkal elfordítva és hátrább, a telek Gyáli úthoz közelebbi részén épüljön fel. És természetesen ez ellen az engedélyek ellen most senki nem ágált.
Azt, amit az előző tulajdonosnak évekig nem sikerült elintéznie, arra az új, immár a hatalmat is maga mögött tudó vezetésnek egy hónap sem kellett. Pedig közben volt egy karácsony, és a szilveszter, azaz olyan időszak, amikor egy hétköznapi ember kis túlzással egy lakcímbejelentést sem tud elintézni a hivatalokban, nemhogy egy ilyen engedélyeztetést végig vigyen.
Na kérem szépen: ez a hatalom ereje.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr313531958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása