HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Zsebből zsebbe - hivatalosan

fehgyu 2011.12.17. 14:51

Az első, és legfontosabb, hogy leszögezzem, nagyon-nagyon örülők, hogy plusz pénzek kezdtek áramolni a magyar labdarúgásba, mert úgy gondolom, csak így léphet előrébb futballunk. És igen, úgy gondolom, hogy a jól prosperáló cégeknek többet kellene adniuk ahhoz, hogy fejlődjünk. Sőt, ezeknek a pénzeknek a nagy részét igenis az utánpótlás-nevelésbe kell fektetni.

És most el is osztották a pénzeket…..
A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis a héten döntött arról, hogy mely sportszervezetek kapnak több mint 500 millió forintot a társasági nyereségadóból.
Tán nem fogják kitalálni, melyik klub kapta a legtöbb pénzt, valamivel több mint 3 milliárd forintot.
Persze, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. És még a látszatát sem akarják elkerülni annak, hogy bárki feltételezze, hogy itt amolyan zsebből-zsebbe pénzáramoltatás - még akkor is, ha itt most a törvény betűje szerint minden rendben van - történt. Orbán Viktor ugyanis már az ősz folyamán tudta – szinte forintra pontosan – mennyi pénz folyik majd be hozzájuk a nagy közösből, és ebből milyen fejlesztéseket valósítanak majd meg az egyébként valóban nagyszerű intézményben.
Az alapító már akkor tudta, hogy 3 milliárd jut majd nekik – egyébként 4 milliárdra pályáztak – amikor még az sem lehetett tudni, hogy a döntéshozók mennyi pénzt tudnak majd szétosztani, és egyáltalán, hogy egyesület pályázat valamilyen összegre.
Na ez az igazi jövőbe látás…
Egyébként a labdarúgásban tevékenykedő sportszervezetek összesen 30,6 milliárd forint támogatást igényeltek a 2011/12-es bajnoki szezonra. Ezek döntő részének elbírálása már korábban megtörtént, a legnagyobb értékű - 500 millió forint feletti - pályázatok elfogadásáról viszont most döntöttek.
És azt sem tudják elképzelni, kik voltak a döntéshozók között.
Az MLSZ elnöksége mellett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, na és Orbán jobb keze, az ő személyes kedvence – az ország többi lakosa azért ezt nem jelentheti ki - Matolcsy György adópolitikáért felelős miniszter.
Természetesen mindketten jóváhagyták a döntést.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr383470989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása