HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Európa-bajnoki részvételről álmodik Kassai Viktor

fehgyu 2011.12.12. 14:39

Beérné negyeddöntővel is a 2012-es Európa-bajnokságon, mindig is tatabányainak vallotta magát és soha nem kóstolná meg a maga sütötte bejglit. Világhírű játékvezetőnk 2008-ban olimpiai döntőben, 2010-ben világbajnoki elődöntőn fújta a sípot, idén azonban megkoronázta eddigi karrierjét: a Bajnokok Ligája fináléját vezethette. Kassai Viktor maga is úgy véli, ez volt pályafutása egyik legjobb éve.

 

- Nem minden nap vezethet az ember BL-döntőt – emelte ki rögtön az év csúcseseményét a világ egyik legjobb sípmestere. - Természetesen az idény nem csupán egy mérkőzésből áll, de magyar játékvezető most először vezethette a klubfoci legrangosabb összecsapását. Valószínűleg jó ideig nem is fogok újra felbukkanni a Bajnokok Ligája fináléjában, hiszen eddig még senki nem vezethetett kétszer BL-döntőt.

- Alaposan meglepte a közvéleményt azzal, hogy egy héttel a legrangosabb sorozat fináléja után a Magyar Kupa megyei döntőjében fújta a sípot. Lokálpatriótának vallja magát?

- Bár manapság már nem itt lakom, de ameddig élek, tatabányainak tartom magam. Szívesen támogatok minden olyan kezdeményezést, ami a szülővárosomhoz kötődik. A legfrissebb ezek közül, hogy idén is részt veszek a játékvezetők Komárom-Esztergom megyei képzésében. A hétvégén már indul az oktatás, de egészen januárig várjuk a jelentkezőket – ha minden jól megy, Tatabánya mellett Esztergomban és Komáromban is elindítjuk a tanfolyamot.

- Közeleg a karácsony, ilyenkor a játékvezetők is pihenhetnek kicsit. Hogyan készül az ünnepekre? Elképzelhetjük, ahogy kötényben bejglit sütöget?

- Abból a bejgliből biztosan nem ennék, amit én készítettem, ellenben a kóstoláshoz örömmel adom magam. Most sem unalmasak a napjaim: az elmúlt hétvégén például a játékvezetőknek rendeztek egy focitornát Győrben, ott rúgtam a bőrt. Szombattól órákat tartok a kezdő játékvezetőknek, és várjuk a jövő évi Európa-bajnokság játékvezetői keretének kihirdetését. Remélhetőleg szerepet kapunk: sokakkal ellentétben én már magával akár egy negyeddöntővel is elégedett lennék, nem ragaszkodom a fináléhoz.”

- A szakmai sikerek mellett mit kívánjunk Önnek 2012-re?

- Egészséget, az a legfontosabb. Minden más megoldható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr823457888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása