HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

SOUSA, TAKARODJ!

fehgyu 2011.09.15. 14:54

Elnézést a stílus miatt, de az idomul az emberhez, akiről szól ez a cikk.
Paulo Sousa, a fehérvári futballcsapat tulajdonosainak "találmánya" tegnap végérvényesen bizonyította, nem Magyarországra való!
Sőt, nem kispadra való!
Az edző, aki eddig sehol, de sehol nem ért el semmilyen eredményt, aki szétverte hazánk legutóbbi bajnokcsapatát, aki magyar válogatott játékosok sorát rúgta ki a Videotonból, és aki minősíthetetlen légiósokkal árasztotta el a fehérvári öltözőt, tegnap olyat tett, amilyet csak - már bocsánat - állatok tesznek.
Amilyennel bizonyította, nincs helye ebben az országban, nincs helye a magyar bajnokcsapatnál. Nagyon remélem, a Videoton tulajdonosai is így gondolják.
Tegnap ugyanis a Nemzeti Sport munkatársaiból álló futballcsapat a FourFourTwo magazin és a felcsúti futballakadémián dolgozó edzők vegyes csapatával játszott egy barátságos mérkőzést.
Paulo Sousa azonban azt gondolta, ideje ezen a meccsen is valami olyat csinálni, amire az egész ország odafigyel.
Kár, hogy ezt nem eddigi eredményeivel, sokkal inkább romboló munkájával érte el.
Persze, most sem egy szép Sousa góllal, vagy néhány trükkös megoldással vétette észre magát.
Hanem egy fejessel.
Kár hogy nem gól, hanem három öltés lett a jutalom.
Na nem Sousa, hanem Borbola Bence, a Nemzeti Sport munkatársának fején.
A második félidő elején ugyanis az ekkor már négy góllal látó vendéglátók kapuja felé indult el Borbola Bence, akit Paulo Sousa többször szabálytalanul próbált szerelni. Borbola a durváskodás miatti értetlenségében kérdőre vonta ellenfelét, végül a portugál edző szándékosan lefejelte őt.
Ez ám a példakép!
Az edző, aki ezzel a cselekedetével azt mutatja játékosainak: ha valami nem teszik, fejeld le az ellenfeled.
Borbola Bence az Országos Baleseti Intézetben ellátást kapott. A bal szeme fölötti erősen vérző, nyílt sebet összekapcsolták. A sérülésről orvosi látlelet készült.Mint kiderült, rendőrségi feljelentést tett az edző miatt.
De nem ez az igaz büntetés Sousának.
Hanem az, hogy hiába ért el kimagasló sikereket játékosként, primitív maradt.
Vagy ahogy a mondás tartja: "Úrnak, parasztnak születni kell"!
És ő most bizonyította, melyik "társaság tagja" - még ha öltönyt is hord.
 

A MAGYAR SPORTÚJSÁGÍRÓK SZÖVETSÉGÉNEK ÁLLÁSFOGLALÁSA

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége megdöbbenéssel értesült arról az incidensről, amely 2011. szeptember 14-án szerdán történt Felcsúton, ahol a FourFourTwo magazin és a Videoton-Puskás Akadémia vegyes csapata labdarúgó-mérkőzést játszott a Nemzeti Sport együttesével. A mérkőzés második félidejében a Videoton NB I-es felnőtt csapatának vezetőedzője, a portugál Paulo Sousa lefejelte Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját. Az előzményekről annyit lehet tudni, hogy a mérkőzés hevében Sousa és Borbola többször is összeszólalkoztak, ám bármi is történt kettejük között, a kétszeres BL-győztes portugál szakember tettére sem mentség, sem magyarázat nincs. Az eset után Borbola Bence fejét 3 öltéssel varrták össze a kórházban. A sértett rendőrségi feljelentést tett Sousa ellen.
A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége amellett, hogy elítéli a történteket, felszólítja Paolo Sousát, hogy hivatalos úton a lehető legrövidebb időn belül nyilvánosan kérjen bocsánatot Borbola Bencétől. Az elnökség egyben érdeklődéssel várja a Videoton vezetésének hivatalos véleményét a történtekről, s azt is, hogy a sajnálatos incidens után milyen szankciókra számíthat a magáról megfeledkezett tréner.

Budapest, 2011. 09. 15.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége


 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr353229563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idealis_idealista 2011.09.15. 16:49:02

Azért én ezt a "véleményt" elrettentően részrehajlónak érzem. Mint a nemzetisport c. "szaklapot" is. Nem vagyok benne biztos, hogy a dolgok ténylegesen úgy történtek ahogy a feddhetetlen nemzetsport.hu-n ezt közzéteszik. Vagy legalábbis a tapasztalatom ezt súgja...

haanisz 2011.12.04. 15:35:15

A bíróság nem adott igazat borbálának, magánvádas indítványt kell benyújtania, ott viszont a másik félnek is lesznek tanúi, szóval akár az igazság is kiderülhet, hogyan és hányszor provokált a kis bence, és a fizikai kontaktust is ő kezdte...

hurka79 2012.02.04. 15:54:13

Zeppelin méretűre fújták ezt az ügyet.Bence olyat mondott ami már nem fér bele.Sousa pedig megunta.Ahogy Zidane.Legközelebb nem teszi.Pont.
süti beállítások módosítása