HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ki lesz az első áldozat?

fehgyu 2011.08.01. 12:03

Hihetetlen rosszul rajtoltak a pesti csapatok. A Vasas az utolsó - három rúgott góllal -, az Újpest a tizennegyedik rúgott gól nélkül. Egyik csapat sem szerzett még pontot. A Fradinak már van két döntetlenje, és három gólja, igaz, ez is csak a tizenkettedik helyez elég.
És ahogy az ilyenkor már lenni szokott, felerősödnek az edzőváltás sürgető hangok. Igaz, nem tudom, melyik edző csinálna jobb csapatot mondjuk Angyalföldön, ahol a Róma vendégjátékával, világsztárok Magyarországra hozásával próbálják elfedni azt, hogy bizony pénzszűkében vannak. Ez a HID azért érkezett a XIII. kerületbe, hogy a klub tehetséges korosztályos labdarúgóinak segítsen külföldre igazolni. Persze, nem felebaráti szeretetből, hanem búsás haszonnal. Olyannal, amelyik bőven fedezi az első csapat kiadásait, főleg úgy, hogy ez eléggé takaréklángon történik.
Újpesten sem más a helyzet. A csapat megerősítése helyett Leo Beenhakker érkezett - egyelőre még csak a sportigazgatói székbe. Persze, a szurkolók szerint sokkal jobb lett volna, ha a hollandra költött pénzt játékosokba fekteti a klub vezetése, így legalább Mészöly Gézának nem kellene hétről-hétre olyan csapatot pályára küldenie, amellyel kis túlzással az U21-es bajnokságban is indulhatna.
Prukner László is bajban van, mert bár a Fradinál is voltak pénzmegvonásról szóló hírek, azért a zöld-fehérek csak tudtak igazolni néhány új játékost. Persze, gyorsan kiderült, hogy a már szinte világsztárnak beharangozott brazilok korántsem olyan ügyesek, na és az, hogy Ranilovic kapus egymás után három meccsen is tud bődületes potyagólt kapni. Talán ezért változott meg a klubvezetők véleménye arról, hogy tényleg ő-e a megoldás erre a posztra, és ezért igyekeznek leigazolni a Vasastól elüldözött Végh Zoltánt.
Ha most arra kellene tippelnem, ki lesz az első edző, akit leváltanak, akkor fájó szívvel, de Mészöly Gézára tippelnék. 
Sajnos Újpesten visszatért a régi világ - amilyen Joe Böröcz "királysága" alatt volt -, hiszen olyan pökhendi ügyvezető igazgató érkezett Csehi István helyére, amilyet már rég láttunk a magyar labdarúgásban. Gyorsan el is küldte Kovács Zoltán, és hozta a helyére Leo Beenhakkert. Igaz, egyelőre sportigazgatónak, de.....
- Csak szakmázni ne akarjon, és segítse úgy a munkámat, mint Kovács Zoli - mondta Mészöly Géza a holland bemutatására összehívott sajtótájékoztató után.
Hát, van egy rossz hírem Mészöly Géza számára.
Bár Beenhakker legutóbb a Feyenoordnál is sportigazgató volt, őt még mindig, mint labdarúgó edzőt tartják számon a világon.

Fehér György
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr1003116516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hopeful John Doe · http://lasztirugas.blog.hu/ 2011.08.01. 15:38:48

Azért kispestiként kicsit rosszul esik, hogy a budapesti csapatok szereplésénél mi teljesen el lettünk felejtve... :)

Pedig most elmondhatjuk, hogy a Kispest háromszor annyi pontot szerzett eddig, mint a három fővárosi riválisa együttesen. :)

fehgyu 2011.08.01. 17:48:55

Szia

Nem, a Kispest nem lett elfelejtve. A cikk fókusza egy esetleges edzőváltásról szól, és a Honvédot ez a lehetőség most nem fenyegeti. A csapat valóban jól kezdett, így azt gondolom Supka Attila állása a legbiztosabb a budapesti edzők közül. @Hopeful John Doe:
süti beállítások módosítása