HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Gazdag szegények, vagy szegény gazdagok?

fehgyu 2011.07.26. 08:26

Az MTI szép öles betűkkel adta hírül, hogy a korábbi holland szövetségi kapitány, Leo Beenhakker lehet az Újpest FC labdarúgócsapatának sportigazgatója. Persze, Bartha Csaba – aki egész életében eddig három hetet töltött el Újpesten, de máris vette a bátorságot, hogy kirúgja a klub ikonját, Kovács Zoltánt – már finomított. Mint mondta, a klub négy jelölttel van kapcsolatban, egyikük Leo Beenhakker, de egyelőre nem döntötték el, hogy ki tölti majd be a pozíciót.
Nos, valami sántít ebben az ügyben. Persze, a magyar futball érdeke lenne, hogy neves külföldi szakemberek ne lehúzzák a klubokat, hanem az egekbe emeljék őket. Persze, ezek a szakemberek sokba, nagyon sokba kerülnek – ugye emlékszünk még Paulo Sousa éves fizetésére – viszont az elmúlt évben, sőt, években arról lehet hallani, hogy egyvalamiből biztos nincs Újpesten.
Pénzből.
Fizetési csúszásokról, elmaradt bérekről szól a fáma. A kirúgott Kovács Zoltán, klubhűsége miatt úgy ahogy tudta kezelni ezeket a dolgokat – tőle sosem hallottunk panaszt, hogy mióta nem kapott fizetést – ám egy külföldi zsoldos, egy Leo Beenhakker az első csúszásnál veszi majd a kalapját, és búcsút int majd a Megyeri útnak. Ráadásul úgy teszi ezt majd, hogy szerződése szerint viszi a kontaktus lejártáig őt megillető pénzt is. Félre ne értse senki, nem vagyok Újpest drukker, de finoman szólva is botrányos, ami most a liláknál folyik. A csapat kettőből kétszer kikapott, kirúgták azt a sportvezetőt, akit a szurkolók elfogadnak, nagyon az átigazolási piacon sem mozgolodtak, mondván, nincs pénzük, most meg előáálnak Beenhakkerrel. Kovács Zolinak kirúgás után felvázoltam, nem kell búslakodnia, mert visszatér még ő Újpestre úgy, hogy mostani kirúgói már rég nem lesznek ott, mire ezt válaszolta:
- Remélem, lesz valami változás, mert ha nem, abba a klub nagyon gyorsan belehal majd.
Érdekes szavak, és bár Zoli nem mondta ki pontosan, mire is gondol, azért sokan kitalálhatják, miről is van szó.
Az is érdekes lehet, hogy Beenhakkernek mi lehet a vonzó Újpesten. Az üres kassza biztosan nem, de mondjuk a tehetséges fiatalok már igen. Emlékezzünk csak Sallói Istvánra, aki sportigazgatóként eladott jó pár fiatalt, kár, hogy az értük kapott pénz nem a lila-fehérek kasszáját gyarapította, sokkal inkább Sallói pénztárcáját.
Szóval Beenhakkert ez motiválhatja, ám az az érzésem, hogy ha ez valóban bekövetkezik, a holland Bartha Csabával együtt iszkolhat az újpesti szurkolók elől.
Azt gondolom, hogy a klub vezetésének inkább a földön kellene maradni, nem kitenni a csapatot egy esetlegesen kizsákmányolásnak. A Beenhakkerre költendő pénzt pedig biztosan lenne hova tenni.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr673099703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása