HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Utánpótlás Bajnokok Ligája - magyar csapat nélkül

fehgyu 2011.07.11. 13:39

Sokan, sok helyen elmondták már, hogy bár a felnőtt válogatottunk nem igazán tartozik Európa élcsapatai közé, azért az utánpótlás-nevelés terén még mindig a legjobbak közé tartozunk. Persze, ezt csak mi, pontosabban a honi klubok utánpótlás csapatainak edzői, és a klubok vezetői gondolják így, Európa futballvezetői nem.

Erre enged következtetni az a tény, hogy immár korosztályos – azaz U19-es – Bajnokok Ligája sorozat kiírásán dolgoznak a nagyok, amibe minket, magyarokat még csak véletlenül sem hívtak meg. Az elképzelés szerint egy Bajnokok Ligájához hasonló rendszerű torna rajtol el augusztusban a kontinens legjobb U19-es csapatainak részvételével.  Az  első körben 16 csapat kezd (még egy hely kiadó), négy angol (Aston Villa, Liverpool, Manchester City, Tottenham) és két norvég (Molda, Rosenborg), egy skót (Celtic), egy spanyol (Barcelona) egy német (Wolsburg), egy olasz (Inter), egy francia (Marseille), egy portugál (Sporting), egy holland (PSV), egy török (Fenerbache) és két svájci (a Basel mellet egy hely még kiadó).

Persze, erre lehetne azt mondani, hogy a nagyok megint elosztották a helyeket egymás között, ám mindenkinek a figyelmébe ajánlom, hogy a sorozat első kiírásából kimaradt az Ajax,
Anglia ifjúsági bajnoka, a Manchester United, és a két maradék nagy - Chelsea, Arsenal - a Juventus és a Bayern München is. Hogy csak néhány nagy csapatot említsünk.

Persze, mi magyarok szóba se kerültünk, a Ferencváros, az Újpest, vagy bármelyik labdarúgó akadémia meghívása még fel sem vetődött, miközben Svájc és Norvégia is két-két csapatot indíthat a sorozatban.

Úgy látszik, külföldön nem tudják, hogy utánpótlás-nevelésben még mindig a világ élvonalába tartozunk.

Vagy mi tudjuk rosszul.

Fehér György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr643057377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petrov144 2011.07.12. 22:25:08

Miközben minden szóval egyetértek, hozzátenném, hogy az Ajax lett az utolsó meghívott (egy fociblog írta a napokban, a hivatalos oldalról nem lehet megtudni semmit az katasztrófa).

Az utánpótlásnak azért lehet itthon jó sajtója/piárja stb mert nem olyan feltűnő a lemaradás. Talán nincs is akkora lemaradás, csak szimplán középszerűek vagyunk és/vagy nem kellettünk, ahogy a többi keleti csapat sem. pl Kijev?
süti beállítások módosítása