HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Csák bírót egy MTK játékos szobájában tartoztatták le

fehgyu 2011.06.29. 21:47

Mint ismeretes, lecsapott a magyar fogadási maffia tagjaira a rendőrség. A mai napon hét embert – három egykori és aktív futballistát és négy játékvezetőt - vett őrizetbe a nyomozó hatóság. Előbbiekkel nem, sőt, utóbbiak közül is csak kettővel foglalkoznék. Pontosabban egy érdekességgel: Csák Jánost „véletlenül” épp az egyik MTK játékos szobájában tartoztatták le.

Na de ne szaladjunk ennyire előre.

Ezen az oldalon már megírtam, hogy Selmeczi Krisztián játékvezető lényegében bármit megtehetett a budapesti futball világában. Mérkőzéseket, bajnoki címeket dönthetett el, sőt, az első kiderült botránya után is nemzetközi utánpótlás-tornán vezethetett meccset. Persze, ez nem csoda, hiszen édesapja, Selmeczi József a Budapesti Labdarúgó Szövetség játékvezető-küldő bizottságának vezetője – immár vagy két évtizede. Aki járt már benn a szövetségben, az pontosan tudja, hogyan zajlanak a dolgok. Az elején még csak néhány doboz sör, aztán néhány százas, majd ezres volt az ára egy-egy jó meccsnek. Nem egy, nem két játékvezető élt meg kényelmesen abból, hogy amatőr futballmeccseket vezetett. Mert azért minden nap egy meccs, plusz hétvégente 3-4-5 összecsapás az még a budapesti amatőr futballban is szépen hozott a konyhára. Ezért nem kellett mást tenni, mint részesedést adni a küldőnek. Nos, ezek után nem csoda, hogy a fiú, Selmeczi Krisztiánnak volt kitől tanulnia. Igaz, ő már nagyban űzte az ipart.

És itt van Csák János esete.

Egy fiatalemberé, aki soha életében nem futballozott, ám aki játékvezetőként királyként élt, királyként viselkedett. Aki az egyik budapesti csapat fiatal játékosaival nagyon jó viszonyt ápolt – nem véletlen, hogy ezek a játékosok pontosan tudták, melyik meccseket kell megfogadni a tipp-mixen.

Nem titok, az MTK fiataljaira gondolok, akikről már nemcsak szóbeszéd, hogy fogadásokkal egészítették ki keresetüket. Előfordult, hogy Csák bíró az MTK-s játékosok Váci úthoz közeli apartman-házában bulizott, majd megbeszélve a dolgokat ezen játékosoknak vezetett meccset másnap. És minő véletlen, az MTK ezeken a meccseken szinte mindig kikapott. Sokan nem értették akkor a dolgot, egészen addig, amíg meg nem nézték a fogadási szorzókat.

Tudom, most sokan azt gondolják, nem szeretem az MTK-t, hiszen több alkalommal is ez a csapat volt írásom tárgya. Nos, el kell mondanom, hogy sok játékossal jó viszonyt ápolok, sőt, a téli szünetben nem egy alkalommal voltam velük pénzdíjas teremtornán játszani. Persze, hallottam ezt-azt, de azok a játékosok, akiket ismerőseimnek, egyiket-másikat barátomnak mondhatok – legalábbis bevallásuk szerint – nem voltak benne ezekben a balhékban.

A tényekről próbálok írni. És tény, az MTK-s játékosok némelyike jó kapcsolatban állt azzal a játékvezetővel, akit most bundaváddal tartoztattak le. Sőt, bár még sehol nem jelent meg, tény, hogy Csák János urat a klub apartman-házában tartoztatták le. Minő véletlen, a játékvezető épp az egyik játékos – információim szerint vagy Ódé Norbert, vagy Szabó László – szobájában pihent, amikor rátörtek a rendőrség emberei.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr453025853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása