HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Hülyének néznek, vagy csoda történt az Üllői úton!

fehgyu 2011.05.23. 18:54

Véget ért az NBI-es bajnokság. A Videoton lett a bajnok, a Paks az ezüst, a Ferencváros a bronzérmes, míg a Szolnok és az MTK kiesett. Jön a nyári szünet, az átigazolási és a felkészülési időszak.És oly sok zaklatott év után immár nyugodtan készülhetnek a bronzérmes Ferencvárosnál – legalábbis ami a klublicencet jelenti.

Ám néha elgondolkozom azon, kik, és miért néznek hülyének. És nem csak engem, mindenkit.

Az Elsőfokú Licencadó Testület 2011. április 27-én megtartott ülésén az NB I-es licencet igénylő klubok közül az FTC Labdarúgó Zrt. megkapta az UEFA (Nemzetközi) licencet. A Magyar Labdarúgó Szövetség igazolta, hogy az FTC Labdarúgó Zrt. eleget tett az MLSZ (UEFA) Klublicenc Szabályzat által, a nemzetközi (UEFA) klublicenc megszerzéséhez szükséges kötelezően előírt összes sport, infrastruktúra, személyi- és adminisztratív, jogi és pénzügyi követelményeknek.

Hát, biztosan csodát tettek az Üllői úton.

Alig 10 nappal a licencadó testület „igene” előtt ugyanis a következő jelent a honi médiában: 350-400 milliós tartozás a Fradinál. Orosz Pál, a Fradi vezérigazgatója a Népszabadságnak elmondta az előzetesen vártakhoz képest egyre csak emelkedik a ferencvárosi futballt működtető zrt. adósságállománya.

„Tartok tőle, nem csupán százötven-kétszázmillió forintos adósságot nyögünk, hanem a valós szám háromszázötven-négyszázmillió is lesz. A jelenlegi szituáció alighanem az FTC történetének legnehezebb helyzete. Ezzel együtt derűlátó vagyok” – mondta szó szerint a sportvezető. Mindez azt jelenti, hogy pontosan még Orosz Pál sem tudta, mekkora a Zrt. adóssága, ám úgy látszik, ő már tudta, látta a 10 nap alatt bekövetkező csodát.

Ha hozzávesszük, hogy tavasszal a Ferencvárosnál lévő anyagi gondoktól volt hangos a honi sajtó, bizony nem értem, miként sikerült ezt a majd négyszáz milliós lyukat. Sőt, mint tudjuk, ha valahol 400 milliós hiányt vallanak be, akkor ott minden bizonnyal valamivel nagyobb ez a szám.

Na mindegy, a licencadó testületnél biztos nem hallották ezeket a híreket, nem olvasták ezeket a cikkeket. Ők csak a beadott papírokat vizsgálták, amiken, minő véletlen, minden rendben volt. Ebben az esetben viszont arra kérném a Fradi vezetőit, segítsenek nekem is, abban, miként kell 10 nap alatt pótolni 400 milliót. Na jó, nekem nem kell ennyi pénz. Ennek 10 százalékával is megoldódna az életem.

És nem érezném magam úgy, megint hülyének néztek.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr222926773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása