HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Napi 175.343 forint – ezért érdemes reggel felkelni!

fehgyu 2011.05.18. 09:41

Nézegetem, barátkozom az összeggel.

64 millió forint.

Meg nem erősített információk szerint ennyi pénzt, 64 millió forintot keres majd egy évben Paolo Sousa a Videoton edzőjeként.

64 millió forint. 365 napra. Illetve annyira sem, hiszen téli és nyári szünet is van, de ezt most hagyjuk.

64 millió forint. Napi 175.343 forint. Ezért már érdemes felkelni reggel. Na és ha hozzávesszük, hogy a portugállal három éves szerződést kötött a Videoton, akkor ez az összeg máris 192 millió forint.

192 millió.

Na és kérdés, hogy az új edző kemény magyar forintban, vagy esetleg valutában kapja-e majd a fizetését? Mert akkor ez az összeg bizony még magasabb is lehet – már ahogy halad ez az ország a fejlődés útján. Kérdés, ezért a pénzért mi mindent kell majd nyernie Sousának. Mert bizony éves fizetése egy-két NBI-es csapat éves költségvetésének nagy részét kitenné, így gondolom, a fehérvári vezetők ezért nem csak egy-két meccs megnyerését várják el a gárdától.

A Videoton nagyot robbantott azzal, hogy a portugált Magyarországra hozta, és nem kell nagy jóstehetségnek lenni, hogy azt gondoljuk, a nyári átigazolási időszakban „robban még egy két ilyen bomba” a Sóstói Stadion környékén.És még mondják, hogy a magyar futballban nincs pénz! Persze, ha lehetne, ha nem lenne hazánkban szupertitkos, hogy ki honnan kapja a fizetését, én bizony megnézném az átutalási papírokat. Félek, ez az összeg nem csak a Videoton tulajdonosának pénztárcáját terheli majd meg, de beszállnak majd a fehérvári adófizetők is. Sőt! Félek, nem csak a városi adófizetők – már ha mindenki érti, mire gondolok. A kérdés az, hogy a szurkolók, az adófizetők szeretnének-e ennyi pénzt adni egy edzőnek?

 Persze, elképzelhető, hogy az egész összeget a tulajdonos fizeti majd ki, és szíve joga eldönteni, kinek adja a pénzét. Ám a vélemény-nyilvánítás szabad ebben az országban, és az én véleményem az, hogy ez egy nagy baromság. Valahogy az jut az eszembe, amikor egy játékvezető hibázik egy ítéletnél, majd hibáját tetézve még sárga, uram bocsá piros lapot is ad a reklamáló, egyébként vétlen játékosnak. Ugyan így tesz most a Videoton tulajdonosa! Persze, azt sem szabad elhallgatni, hogy ezt az embert, a Videoton tulajdonosát minden dicséret megérdemli azért, hogy néhány éve megmentette a megszűnés szélén álló fehérvári csapatot, és igen, azt mondom, ilyen emberekre van szükség magyar futball felemelkedéséhez.

Ám azt is gondolom, hogy nem csak a Videoton tulajdonosa mondja meg, mi történjen a Videotonnál.

Miként abban is 100 százalékig biztos vagyok, hogy Paolo Sousa nem lesz három évig a csapat edzője.

Fehér György   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr402913125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása