HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Stadler-Gázszer-Szeged-Vác...........Eger(?)

fehgyu 2013.05.06. 16:13

Végül nagyon becsületes módon kiállt az Eger a Pécs ellen. A játékosok óriási sportemberi hozzáállásról tettek tanúbizonyságot. A jövő még kérdéses. A ranagado.hu viszont készített egy kis összeállítást, mely csapatoknak kellett az elmúlt évtizedekben idő előtt befejezni a bajnokságot.

Ki ne emlékezne Stadler Józsefre és róla elnevezett csapatra, amely 1994-ben került az élvonalba, Akasztón pedig a tulajdonos az ország egyik legmodernebb stadionját húzta fel. Olyan játékosok pallérozódtak az egyesületnél, mint Igor Nicsenko és Dragóner Attila, de a mendemondák szerint kis híján a Stadler játékosa lett a későbbi Aranylabdás ukrán, Andrij Sevchenko is. Első két NB I-es szezonjában még középcsapat volt, de 1996-ban Stadler József ellen adóügyi vizsgálatok indultak, így a Stadler FC is megindult a lejtőn. Az 1997/1998-as idény volt a csapat utolsó szezonja, a tulajdonost elítélték, a játékosok becsületből még lejátszották ugyan a szezont, de aztán a Stadler FC a kiesés után végleg eltűnt a süllyesztőben. A Gázsszer FC 1994-ben jött létre, a Fejér megyei I. osztályban szereplő Velence Tours jogutódjaként. Nevét a tulajdonos Németh László cége, a Gázszer Bt. után kapta. Az agárdi gárda gyorsan lépdelt a ranglétrán, és az 1997/1998-as szezonban már az élvonalban játszhatott. Mivel a klub székhelyén nem volt az előírásoknak megfelelő stadion, így Székesfehérváron a Sóstói Stadionban, majd később Akasztón játszották hazai mérkőzéseiket. Az első élvonalbeli szezonban a csapat kellemes meglepetést okozva a nyolcadik helyen zárt, és Tiber Krisztián személyében a gólkirály is a sárga-kékektől került ki. Az 1999/2000-es szezont remekül kezdte a csapat, az őszt az ötödik helyen zárta azok után, hogy sokáig az élen álltak. A téli szünetben azonban a fokozódó anyagi gondok miatt a klub vezetése arra az elhatározásra jutott, hogy eladja részvételi jogát a másodosztályú PMFC-nek, amely a Gázszer eredményeit vitte tovább a bajnokságban. Az agárdi klub megszűnt, a játékosok pedig szétszéledtek. Igazi magyaros történet…
Sajátságos volt a Szeged LC története is, amely az 1999/2000-es bajnokság újoncaként vágott neki az akkor egyébként Professzionális Nemzeti Bajnokságra keresztelt magyar első osztályban. Az élvonalbeli kaland azonban mindössze fél évesre sikeredett, hiszen 2000. március 12-én az MLSZ kizárta a bajnokságból a csapatot, amely gazdasági okokra hivatkozva négy meccsen nem állt ki. Az Szeged LC addigi eredményeit pedig törölte a versenybizottság.
A Vác idei történetével már bővebben foglalkoztunk korábban, az anyagi nehézségek miatt a csőd szélére jutott Eger lehet a magyar futball következő áldozata…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr645284701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása