HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A Vác – Dunaharaszti - Berkenye háromszög miatt megy tönkre az Eger?

fehgyu 2013.04.26. 12:32

Mészáros Ferenc, az egri focicsapat edzője azt mondta, hogy a magyar labdarúgás bohózata, ami Egerben folyik. Pedig sokan tudják, egy előre megtervezett akció kellős közepén vagyunk. Én pedig azt mondom, az a valóság, ami Egerben folyik, na meg az, hogy az egyetlen felelős döntés meghozatalára sem képes MLSZ – csakúgy, mint korábban, más csapatnál – most is csak angyali nyugalommal nézi az eseményeket, de semmilyen szankcióval nem bünteti a hónapok óta tartozó tulajdonost.

„A klub tulajdonosainak kiszámíthatatlansága, sokszori ígérgetése vállalhatatlan helyzetet teremtett az egri labdarúgásban. Nem működtek együtt azzal a főszponzorral, aki az NB II-ből az élvonalba emelte az egri labdarúgást, és korrekt módon finanszírozta a mindennapi működést. Nyilvánvalóan az sem megengedhető, hogy az önkormányzati tulajdonú létesítményben tervezett beruházásról szóló szerződést az egyesület tulajdonosa üzleti titokként kezelje. Az önkormányzat a klubnak szánt forrásokat az utánpótlás számára adja majd át” – áll az egri önkormányzat közleményében, amely egyértelművé tette, hogy a városvezetés nem ad több pénzt.
Ez nem is csoda, hiszen amíg Jámbor János állt az egri foci mögött, addig minden átlátható és tiszta volt, a fizetések is időben megérkeztek.
Persze Jámbor nem hülye, oda nem adott, ahova nem kellett.
Minden bizonnyal ezt elégelte meg „valaki”.
„Valaki”, aki többet szeretett volna szakítani, mint amennyit Jámbortól szakított.
A célszemély meg is volt: John Marshallt már Vácon is sikerült átverni, hát megpróbálták Egerben is.
Télen sokak meglepetésére gyorsan, fű alatt le is zongorázták a tulajdonosváltást. Jámbort, aki több mint 100 milliót tett az egri futballba lényegében kirúgták, jött helyette az angol.
Arra viszont „valaki” nem gondolt, hogy Marshallt csak egyszer lehet átverni.
Arra meg végkép senki nem számított, hogy az angol – aki egyébként még ma is pénzeli a volt váci játékosokat, de erről néhány sorral lejjebb – gyorsan átlátja a helyzetet, és egy fillért sem ad.
Ez pedig ahhoz vezetett, hogy az Eger FC szép csendben csődbe ment. És ezen már az sem segít, hogy a tulajváltásnál a hibát elkövető ember ma már felteszi a kezét.  
„Nincs ezen mit szépíteni, csődbe jutottunk – mondta Kocsis Zoltán kisebbségi tulajdonos a Nemzeti Sportnak. – Én is hibáztam, hatalmasat hibáztam! Amikor Jámbor János főtámogatóként irányított a háttérből, minden rendben volt. Percre pontosan jöttek a fizetések, a klub biztos lábakon állt. Én mégis John Marshall-lal egyeztem meg a folytatásról. Ma már mindent másként csinálnék. Jámbor úr, akkor úgy láttam, bizonytalan a jövőt illetően, John Marshall pedig elszántnak tűnt, amikor megvásárolta a klubot működtető kft. hetvenöt százalékát. Most meg már nem tud vagy nem akar fizetni. Sajnos ezt már ki is jelentette. Kerek perec megkérdeztem tőle, mire számítsunk, mi lesz a csapattal, a játékosokkal, a szurkolókkal. Mire azt mondta, eddig, és nem tovább. A csőd jelen helyzetben elkerülhetetlen. Tartozunk fűnek-fának, s előbb-utóbb feljelent minket valaki. Ez ellen már nem tudunk mit tenni. Egyetlen lépésünk maradt, bementünk a Magyar Labdarúgó-szövetségbe, és segítséget kértünk. Azt szeretnénk, ha az MLSZ valamiféle hitelt adna nekünk, afféle kölcsönt, amelyet természetesen visszafizetünk. Szeretnénk befejezni a bajnokságot, mert így lenne tisztességes. De mi már nem tudunk előteremteni semmiféle pénzt. John Marshall nem ad, nekem meg nincs.”
Na mármost itt van egy kissebbségi tulajdonos, aki most szépen elsírja a bánatát, de ugyan ezt tette fél évvel ezelőtt is.
Pedig akkor még minden rendben volt – legalábbis most ezt mondja.
Csupán Jámbortól nem cseppent annyi, amennyit cseppenhetett volna az angoltól. Ha az hagyja újra magát átverni.
De nem hagyta.
Közben pedig több tízmilliós TAO-s támogatásról szól a fáma.
Több tízmillió forintról, amiről nem akarják bemutatni a számlákat.
Az önkormányzat szerint a „nem akarják” kifejezésben Marshall mellett ott van Kocsis Zoltán is.
Persze, azért Marshallt sem kell félteni.
Neki már az egri szerepvállalásnál kész terve volt, arra, miként legyen ismét foci – Vácon.
Ugye, az Eger kiesésével ez egyértelmű – a futballt kft székhelye áttevődik Vácra, és máris rendbe van minden. Vagy mégsem, hiszen a egri játékosok többet keresnek, mint a váciak. Főleg, ha azt nézzük, hogy a váciak papíron egy fillért sem keresnek.
De készen állt a B. terv.
Már télen készen állt – amikor a Vác nem állt ki a Videoton ellen a Magyar Kupában.
Vácon megszűnik a futball - ez már meg is történt
Az NBIII Alföld csoportjában vezető Dunaharaszti feljut az NBII-be – erre minden esély megvan – majd az indulási jogot megveszi Marshall, és már viszi is a klubot Vácra.
Persze, a Dunaharaszti sem jár rosszul – kap egy halom pénzt. Sokkal kevesebbet, mint amennyit az egri fociba kellene ölni, de egy Dunaharaszti szintű klub költségvetésében mégis számottevő összeget.
Na és marad az NBIII-ban.
A Bekenye jogán.
A Bekenye ugyanis vezet a Nógrád megye I. osztályba, és feljutása esetén átadja az indulási jogot a Dunaharasztinak, ő pedig megy vissza a megyei bajnokságba.
Így a Vác marad NBII-es, a Dunaharaszti NBIII-as, és közel sem kerül annyiba, mint az egri futball.
És aki azt gondolná, hogy ez egy összeesküvés elmélet, amit én találtam ki, annak figyelmébe ajánlom azt a listát, hogy kivel erősödött néhány hete a Berkenye csapat.
Nos, a Nógrád megyei I. osztályú falúba érkezett a háromnegyed Vác, játékosokkal, edzőkkel együtt.
Akik – minő véletlen – John Marshalltól kapják a fizetésüket.
És ők megkapják.
És az a nagy baj, hogy erről én már februárban hallottam – és ha hozzám eljutott ez az infó, akkor az MLSZ vezetőinek is tudniuk kellene. Persze, ez ellen semmit nem tehetnek, de az ellen, ami Egerben most történik, az ellen igen.
Csak nem tesznek semmit.
De miért lepődünk meg ezen?!

Fehér György  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr315248019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itsuki 2013.04.26. 17:02:57

De akkor mi lesz az Egerrel? Megy vissza megye 3ba? Minek vette meg a Marshall ha semmit sem számít a játékában?

egerfan 2013.04.28. 21:43:26

Ha már télen kész volt a terv, akkor minek dobott ki 40 milliót, hogy bevásárolja magát az EFC-be?
Olyan meg a mesében sincs, hogy valakit átvernek egyszer, és pár hónappal később hagyja magát másodszor is megvezetni.
Egyébként meg akit Kocsis át tud verni, az meg is érdemli. Igencsak szerény képességű a pali, egyáltalán nem egy dörzsölt emberről van szó.
süti beállítások módosítása