HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Mennyire vegyük komolyan a bunda elleni nyomozást?

fehgyu 2013.02.20. 12:31

Azt hiszem, ezt a bundabotrány elleni nyomozást komolytalannak kell ítélni. Mert komolytalanságot csinál belőle a nyomozó ügyészség.
Két nappal ezelőtt a rangado.hu-ra való hivatkozással megírtam, hogy Horváth Gábor a bundabotrány egyik koronatanúja bemártotta Détári Lajost.
Nos, Détári azon nyomban reflektált, és úgy illik, a sajtóban megjelent szavait idézzem.
„Felháborító! Nem vagyok érintett semmilyen bundaügyben – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Détári Lajos. – Úgy látom, ismét pernek nézek elébe, de biztos vagyok benne, hogy megnyerem ezt is. Mint ahogyan a korábbi, nem ehhez az ügyhöz kapcsolódó huszonegyet is. Állok elébe bármilyen pernek, de akár rendőrségi meghallgatásnak is. Én itt vagyok, nem megyek sehová, engem bárki megtalál. Viszont még senki nem keresett. Márpedig ha az illetékesek ilyen régóta tudnak erről a vallomásról, akkor miért nem hívtak, idéztek be, hallgattak ki azóta?”
Nos, egyrészről talán egy vagy két játékos ismerte el, hogy ő bizony bundázott, így nem meglepő, hogy Döme is védekezik. (Figyelem, nem azt írtam, hogy bűnös, csak azt, hogy védekezik)
Ebben a magyar bundabotrányban van negyven-ötven gyanúsított, de csupán ketten-hárman ismerték el bűnösségüket, igaz, nem lennék meglepve, ha csupa „ártatlan” embert találna bűnösnek majd a bíróság.
Détárinak nem kell félni, jelen állás szerint neki nem kell megjelennie a bíróság előtt, és ahogy az egyik filmet idézzem, amit ma megírnak az újságok, azt holnap már a szemetesbe teszik az emberek.
Ám egyetlen dolgot azért halkan megemlítenék.
Horváth Gábor vallomásában azt állítja, Détári Lajos, a korábbi világválogatott labdarúgó, a Siófok egykori edzője hasznot húzott a Siófok-ZTE meccsből. Állítása szerint Kenesei Zoltán megtudta, hogy valakik manipulálni akarják a meccset, és felhívta Détári Lajost, hogy figyelmeztesse, megítélése szerint kik lehetnek benne a mérkőzés manipulálásában, kiket hagyjon ki, hogyha nem akar veszíteni. Horváth azt mondta, az edző ezek után megfogadta a meccset, a bundázókat pedig bennhagyta a csapatban.
Az ügyészség viszont azt mondta, hogy ezen a szálon nem indult el.
A koronatanú azt állítja, hogy valaki – és most tényleg hagyjuk Détárit, mert nem az ő neve, személye a fontos, hanem az elv – benne van vastagon a bundában. A koronatanú azt állítja, hogy valaki, aki tudott az egyik meccs eladásáról, nemhogy kihagyta volna a bundázó játékosokat, de még meg is fogadta a meccseket.
És a ezek után az ügyészség nem kezd el nyomozni "valaki" után.
Kvázi nem hiszi el a koronatanú állítását, mondván, az ügyészség koncepciójába nehezen fért volna bele a meccs manipulálását éppen megakadályozni akaró Kenesei Zoltán képe.
Az ügyészség nem hitte el, hogy Kenesei épp nem megbundázni akar egy meccset, hanem megakadályozni egy bundázást.  Az már fel sem merült bennük, hogy Kenesei ebben az esetben mondjuk baráti jó tanácsot akart adni az egyik edzőnek.
És mivel nem hitte el, nem is kezdett nyomozni.
És igen, itt most 1000 százalékosan Détárinak van igaza - legalábbis abban, hogyha az ügyészség ilyen rég óta tud erről vallomásról, vajon miért nem kérdezték meg őt. Mert az egy dolog, hogy ezen az oldalon negatívumok is jelentek meg Détáriról, de azt saját tapasztalatból tudom, hogy őt minden nap el lehet érni, mindenkinek felveszi a telefont, mindenkinek válaszol.
Ám ez az egész mégiscsak furcsa.
Csak felhívom a figyelmet arra, itt most egy olyan meccsről van szó, amit egyébként bizonyítottan megbundáztak.
És a koronatanú szerint többen, mint ahogy azt az ügyészség tudja.
De az ügyészség nem hiszi ezt el, ezért nem nyomoz még egy – két ember után.
Az ügyészség megelégszik azzal, hogy mondjuk 10-en (ez most kitalált szám) tudták előre a meccs eredményét, ám azzal nem foglalkozik, hogyha a koronatanú azt mondja, tizenegyen, tizenketten vagy akár húszan.
Köztük a vesztes csapat edzője is.
Most ezek után hogyan vehetjük komolyan ezt a nyomozást?

Fehér György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr275093933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a.magyar 2013.02.20. 14:26:42

Ja,és H.Gábor koronatanú pedig az Arab Emirátusokban pancsol egy medencében,egy mai fénykép szerint,mivel nincs lakhely elhagyási tilalom ellene!!!!
süti beállítások módosítása