HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Egy tudatlan ember baromsága

fehgyu 2012.11.05. 14:18

Várhidi Péter baromi nagy tévedésben van.
Az NBII-es Szigetszentmiklós edzője azt mondta, polgári peres úton vesznek elégtételt a Kozármisleny-Szigetszentmiklós mérkőzés játékvezetőjén, Radványi Ádámon a mérkőzésen elkövetett hibákért.
Na, ez a kijelentés mutatja, hogy miért is áll ott a magyar labdarúgás, ahol.
mutatja, hogy volt idő, amikor egy teljesen tudatlan ember lehetett szövetségi kapitány, és ugyanez a teljesen tudatlan ember NBI-es, NBII-es csapatokat vezethet, na és „szakérthet” a sport tv-n.
Várhidi Péter ugyanis teljes tudatlanságáról adott tanúbizonyságot ezzel a nyilatkozatával.
Egyrészről ilyen polgári peres útra egyáltalán nincs lehetősége, hiszen mint azt Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója is kifejtette, a nevezés leadásakor minden klub, így a Szigetszentmiklós is elfogadta az MLSZ, a Nemzetközi és az Európai Labdarúgó-szövetség szabályzatát.
Amely kizárja a polgári peres eljárást.
Tehát ha lenne is ilyen joga Várhidinek, vagy az SZTK-nak, akkor sem tehetné meg.
Borbély szakmaiatlanságnak nevezte a felvetést – én tudatlanságnak.
Ám játszunk el a gondolattal, hogy a Szigetszentmiklósiak – akik ráadásul el is ismerik, hogy a játékvezető által kiállított játékosok mindegyik hibát követett el, és jogosan villant a piros lap – mégis eljutnak a bíróságra.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen beadvánnyal állnának elő, milyen ítéletet hozna a bíróság, de sokkal inkább arra lennék kíváncsi, amit ez a folyamat elindít.
Mert ez után a Szigetszentmiklósiak – na és a többi klub vezetői, játékosai, edzői – nem győznének bíróságra járni.
Mert ha egy klub, vagy egy edző beperelheti azt a játékvezetőt, amelyik nem úgy teljesít, ahogy azt a csapat elvárja, akkor a szurkoló miért ne perelhetné be a klubot, ha a csapat nem úgy teljesít, ahogy azt a szurkoló elvárja.
Vagy ahogy a szurkolónak megígérték.
Képzeljék el, ahogy egy-egy vereség után minden egyes játékost és edzőt beperel minden egyes szigetszentmiklósi szurkoló a mutatott teljesítmény miatt.
Ugye hogy nevetséges.
Pont ugyan úgy, mint ahogy Várhidi fenyegetőzése is.
Csak az a baj, hogy Várhidi ebből a futballból – és még véletlenül sem a futballért – él, tehát neki kétszer át kellene gondolni, mit is mond, sőt, kétszer át kellene gondolnia, nem tudatlanság, bocsánat, nem oltári baromság az, amit ország világ elé tár.
Mert ez az volt.
Egy tudatlan ember baromsága.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr704890282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása