HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Hajrá, Videoton!

fehgyu 2012.10.04. 10:33

A csoportkör talán legnagyobb erőpróbája előtt áll a Videoton. Persze, csínján kell bánni ezekkel a szavakkal, főleg a két héttel ezelőtti, belgiumi kaland után, de ettől még tény, ha ránézünk az EL. csoport csapataira, abban mindenki egyet érthet, hogy a Sporting a legnagyobb név a Vidi ellenfelei között.
Ma pedig ez a Sporting lép pályára Székesfehérváron, ahol a Vidi portugál edzője, - a nevét azért még mindig nem vagyok hajlandó leírni – aki épp a Sportingban nevelkedett, ismét nagyot álmodik.
Mint mondja, nem írja alá előre a döntetlent. (Azt hiszem egyébként, hogy ezzel nincs egyedül, Sá Pinto, a portugálok szakvezetője is ezt gondolhatja, csak az ő gondolatai megalapozottabbnak tűnik.)
De vissza a székesfehérvári gárda edzőjéhez, és nyilatkozatához:
- Nagyon kell értékelnünk azt a sikert, hogy eljutottunk a csoportkörbe. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat a győzelem szándékával megy ki a pályára. Tudjuk, hogy a Sporting nagyszerű csapat, komoly nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet, de a Videotonnak is helye van a nemzetközi porondon .Nem írom alá előre a döntetlent,le akarjuk győzni a Sportingot
Nos, egyrészről százszor elmondtam már, hogy a múltból nem lehet, nem szabad megélni, mi mégis mindig ezt tesszük. Tudom, óriási sikert ért el, és a világ futballtörténelmének egyik, ha nem a legnagyobb csapata volt az Aranycsapat, de azért is tart ott a labdarúgásunk, ahol, mert mi még mindig őket sírjuk vissza, mindig hozzájuk mérünk mindent.
Pedig ez egyrészről nevetséges, másrészről lehetetlen.
A múltban élünk, miközben a jelenünk…..
Szóval ezt a pár gondolatot azért írtam le, mert a Vidi edzőjének gondolatmenete, miszerint nagy siker volt a csoportkörbe jutás, igaz, de már történelem.
A múlt.
Most már a jelennel kell foglalkozni, nem pedig azzal, mi történt egy hónappal ezelőtt.
És a Vidi láthatja a pozitív példát, mert elképzelni sem tudom, hogy a BATE Boriszov vezetői a tegnapelőtti, Bayern elleni győzelem után – vagy a meccs előtt – a Debrecen elleni selejtezőre gondoltak volna. Hogy milyen nagy siker volt túljutni a magyar csapatot.
De nem szabad túlesni a ló túloldalra sem, márpedig a Vidi trénere két mondatban megteszi ezt is.
Dicséretes, hogy győzelmet várunk, sőt, minden magyar emberrel én is szurkolók a Vidinek, de….
Ezen a meccsen nem a Vidi az esélyes.
És aki mást mond hazudik.
Vagy hülyíti az embert.
Igaz, abban nagyok vagyunk.
De nézzük, mit vár a mérkőzéstől a másik tréner.
- A Videoton ellen is nagyon oda kell figyelnünk. Nem lehet még tudni, hogyan alakul a mérkőzés, de a hátsó biztonságot meg kell tartanunk. A hazaiak a kiváló védelmüknek köszönhetően remekül szűkítik a teret, és a kontrajátékot nagyon magas szintre emelték. A csoportban nincs favorit, csak olyan ellenfelek léteznek, akiket le kell győzni.
Ezt nevezik reális, az ellenfelet nem félvállról vevő, korrekt nyilatkozatnak. Nincs benne, hogy most aztán ledöngöljük a Vidit, és nem fogadjuk el a döntetlent sem.
Tanulhatnánk belőle.
Mert ez is kell ahhoz, hogy az európai futball része legyünk, és ne csak röhögjenek rajtunk, csapatainkon, játékunkon és nyilatkozatainkon.

Fehér György

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr454819471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása