HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Valaki adjon már egy szemüveget Egervárinak

fehgyu 2012.10.02. 12:09

Valaki adjon már egy szemüveget Egervári Sándornak.
Ja, már van neki?
Akkor valaki cserélje már ki azt.
Nem, nem azért mert a győri csapatból hív be játékosokat, hanem azért, mert nem azokat hívja be, akiket kellene.

Szép nagy öles betűkkel adtál tudtunkra tegnap, hogy négy győri játékos is bekerült a következő két világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keretbe. Ez érthető is, hiszen a Győr hazánk jelenleg legjobb formában lévő csapata. Az már kevésbé érthető, hogy ebből a csapatból a két legjobb formában játszó játékos nem került be a keretbe.
Könyörgöm, vajon Koltai Tamásnak hogyan kellene játszania ahhoz, hogy válogatott legyen?
Eddig hét gólt lőtt a bajnokságban, volt olyan meccs, ahol mesterhármast jegyzett. Még az NS szerint is élete formájában játszik.
Úgy látszik, Egervárinak nem kell egy ilyen támadó.
Koltai mellett Varga Roland sem tétlenkedik, a Pápa ellen ő szerzett mesterhármast, és már öt találatnál jár.
Ő sem kell Egervárinak.
És itt most nem arról van szó, hogy nem teszi be őket a meccsen.
Meg sem hívja őket a válogatottba.
Nem is kíváncsi rájuk.
Meg sem nézi őket egy keretedzésen.
Ezt nehéz minősíteni.
Egyébként a hollandok elleni pofon után kapitányunk azt mondta, lesznek változások a keretben.
Nem sok lett.
Ott van a keretben Lipták, és ott van Elek is. Mintha nem is történt volna semmi. Mintha nem óvódás módjára futballoztak volna.
Halkan jegyzem meg, ott van Halmosi is, aki ott volt a hollandok ellen is, és aki vagy „ezerszer” játszott balhátvédet, csak erről a nagy taktikus Egervári nem tudott, és azért játszatta ezen a poszton Eleket, mert Laczkó kiesése után szerinte nem volt más.
Kihagyta viszont azt a Priskint, akibe három hete még szerelmes volt, aki mellett Szalai szinte nem is jutott szóhoz Hollandia ellen.
Sőt, a sérülteken kívül csak ő maradt ki az utóbbi kerethez képest, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy Egervári őt kiáltotta ki bűnbaknak.
Persze, ez nem ilyen egyszerű.
Azt gondolom, Egervárinak „fingja” sincs, mi miatt kapott ki a csapat Hollandia ellen. Pontosabban azt látja, hogy milyen hibák előzték meg a holland gólokat, de a nagy egészet, az ok-okozatot nem látja.
Ez pedig az, amit Dárdai is elmondott: a hollandok minden tekintetben mérföldökkel előttünk járnak, és a 1-4-es eredmény reális volt.
És ha ezt kommunikáltjuk a meccs előtt, akkor nincs is semmi gond.
Sok helyen hallani, hogy a Videoton mestere már rajtra kész, azaz I. Viktor már őt látná a kapitányi poszton.
Nem tudom, jó lenne-e.
Egyrészről bár a Vidit bejuttatta a EL. csoportkörébe, de a bajnokságban csak szenved, másrészről nem sok magyar játékos található a Vidinél, márpedig a válogatottban nem lehet külföldieket játszatni.
Harmadrészt és nem utolsó sorban a viselkedése több mint visszataszító.
Bevallom, ha tőlem kérdeznék, én nem tudnék mondani egy nevet, hogy ki legyen kapitány.
Az a baj, hogy egymás után „szarjuk” az állás nélküli pro liszenszes edzőket, de egyetlen egy karizmatikus, igazi vezető képességekkel megáldott trénerünk sincs.
Egyetlen egy sincs.

Fehér György

(A héten egy érdekes cikket közlök arról, miként duzzasztja mesterséges módon az MLSZ az igazolt játékosok számát, csakhogy jobb legyen a statisztika, nem törődve azzal, hogy így milliós terheket tesz az amatőr csapatokra. Arról, miként lehetséges az, hogy az óvódás korú gyerekeknek is versenyigazolást kell készíteni, ezzel is növelve az igazolt játékosok számát, de ezeknek a gyerekeknek is játékengedélyt kell váltani, több ezer forintért, sőt, sportorvoshoz is el kell vinni, szintén több ezer forintért.  Miként lehetséges az, hogy egy megyei II. osztályban – ami alulról a második csoport - szereplő csapat sorsa attól függ, hogy van-e a faluban 15, 2000 január 1. után született gyerek, aki még focizni is akar, vagy ha nincs, akkor van –e több mint húsz, ennél fiatalabb gyerek. De olvashatnak majd egy cikket arról, hogy sportvezetőként teszteltem az NBI-es klubok segítő készségét, de az eredmény lehangoló volt.)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr214815504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.10.02. 13:48:32

Priskin is sérülés miatt maradt ki, szóval valójában semmilyen érdemi változás nem történt a keretben.

losik 2012.10.03. 21:21:38

Koltai ott van a keretben és nem először...
süti beállítások módosítása