HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Legalább nem kell gondolkoznunk

fehgyu 2012.06.05. 11:25

 

Ha ez az tegnapi, írek ellen mérkőzés tétmeccs lett volna, bizony azon gondolkozhatnánk, hogy nyertünk, vagy veszítettünk-e két pontot ezzel a 0-0-ával.

A csapat ugyanis nem játszott rosszul, ám az első félidőben, és a második játékrész első felében számolatlanul hagyta ki a jobbnál, jobb helyzeteket. Azt sem szabad elhallgatni, hogy volt olyan, amikor az írek kapusa szorosan fogta Fortuna istenasszony lábát, és olyan is, amikor az egyik védő rúgta ki a labdát a gólvonalról.

Ez azonban csak az érem egyik oldala.

A másikon négy-öt, káprázatos Bogdán bravúr van, amely biztosan góltól mentette meg a csapatot. De legalább most nem igazolódott be a futball örök igazsága, miszerint a sok kihagyott helyzetet góllal bünteti az ellenfél.

Az írek egyébként semmi szokatlant nem nyújtottak, játszották az évtizedek óta megszokott, sok futásra, test a test elleni kontaktusra, és nagyon sok beadásra épülő futballjukat.

Ám egyrészről ezt jól játszották, másrészről a meccs utolsó harmadában azért kijött a fizikális különbség, és ekkor már szép számmal dolgozták ki a helyzeteket.

Sokan kérdezték tőlem, miként lehetséges, hogy ez az ír csapat ott lehet az Eb-n., de a válasz egyszerű. Trapattoni mester nem akarta ráerőltetni a gárdára a latinos, olaszos temperamentumot.

Ő alkalmazkodott a környezethez, a futballkultúrához, és nem fordítva, azaz remekül választotta ki azokat a játékosokat, akik tökéletesen tudják játszani.....a saját játékukat.

Nem akart új labdazsonglőröket felfedezni, nem akarta átalakítani a válogatott játékát mondjuk olaszosra.

Egész egyszerűen csapattá gyúrta azt, ami van.

Na de vissza a mérkőzéshez, amelyből bármely csapat kijöhetett volna győztesen, és amely így talán érthetően végződött döntetlenre.

És a barátságos jellegét tekintve legalább nem kell azon gondolkoznunk, hogy nyertünk, vagy veszítettünk-e két pontot ezzel a 0-0-ával.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr714566559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása