HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Néphülyítés

fehgyu 2012.04.13. 09:04

Már megint hülyítik a népet.
Most épp egy új, 65 ezer férőhelyes nemzeti futballstadion megépítésével.
Félre értés ne essék, én is nagyon örülnék, ha végre valamilyen módon megoldódna ez a probléma, de lássuk be, egy ilyen stadion – na meg a köré álmodott sportkomplexum és a Puskás Stadion felújítása – sok-sok milliárd forintba kerülne, de a magyar államnak lassan annyi pénze sincs, hogy „magára hívja a rendőrséget”. (És itt most még véletlenül sem politizálni szeretnék.)
Tegnap este a Magyar televízióban Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos  elmondta, hogy a jelenlegi elképzelés szerint még az idén, szeptember-október körül makettekkel mutatják majd be, milyen is lesz az új stadion, s aztán a kiviteli tervekkel 2014-re, míg az aréna rekonstrukciójával 2016-ra készülhetnek el. Az új nemzeti labdarúgó-stadion a Puskás-stadion és a Papp László Budapest Sportaréna közé kerül, s a tervek között szerepel, hogy a területen több más sportág számára is létesítményeket emelnek.
Ugyanez a Vígh László nagy csinnadrattával jelentette be nemrég, hogy elkezdődhet az új Fradi stadion építése, majd ugyanez a Vígh László néhány hét múlva – már kisebb, csendesebb körítéssel - elárulta, hogy az új Fradi stadion építéséhez szükséges pénz 5 százaléka sem áll rendelkezésre.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a Puskás Stadion helyzete naponta változik, az elmúlt 3-4 évben minimum négyszer lebontották már, és legalább ugyanennyiszer felújították vagy átépítették.
Természetesen csak a tervezőasztalon.
Persze, én is, mint minden, a magyar futballt szerető ember örült a tegnapi bejelentésnek.
Pontosabban én csak örültem volna, ha nem épp az után került volna adásba, hogy szakértők azt boncolgatták, hogy a jövőben adóznom kell majd azután, amikor a bankautomatából felveszem az egyébként már leadózott fizetésem, vagy ha éppen sárga csekken akarom feladni a gáz és villanyszámlát. (Ezeket egyébként egyáltalán nem akarom feladni, csak muszáj)
Ezen bejelentések után úgy fest, a  magyar államkassza – és ez itt most megint nem politizálás, csupán ténymegállapítás – kong az ürességtől. Nemhogy új nemzeti stadionra nincs pénz, de orvosok, tanárok normális fizetésére sem.
Lassan már azért is adózni kell, ha levegőt veszek, és bankok mellett most még az állam is meg akarja sarcolni azt, ha felveszem a fizetésem, de két perccel ezen bejelentés után közzétenni, hogy sok-sok milliárdért új nemzeti stadion, sőt, egy teljes sportkomplexumot építünk.....
Na ez a néphülyítés.
Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr184405917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása