HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Edzőkeringő - Kisteleki már Újpestre melegít?

fehgyu 2012.04.02. 20:11

Bár az elmúlt napokban nem írtam erre az oldalra – bár téma lett volna bőven – ma reggel úgy keltem fel, hogy „megzenésítem” az újpesti edzőváltást. Meg voltam ugyanis győződve arról, hogy a lilák edzője a tegnapi csúfos ötös, na meg a trénet viselkedése után nem marad a helyén.

Erre Újpesten kijelentették, hogy náluk nincs edzőkérdés, igaz, erről a szurkolókat nem kérdezték meg. Persze a magyar labdarúgásban nem sok minden maradhat titokban, információim szerint azért egy meglepő húzással készülnek a Megyeri úton. Ha az Újpest a következő fordulóban sem tud nyerni Zoran Szpisljak, mehet amerre lát – még az után is sokan ezt beszélték, miután a klub belga elnöke közleményben közölte, nem küldenek el egy jó edzőt azért, mert több játékos nem tud koncentrálni. Szerintem nem koncentrálni nem tudnak, egészen egyszerűen edzőt buktatnak a játékosok. Nem olyan meglepő ez, megtették ezt már az elmúlt másfél évtizedben már Mészöllyel, Mezeyvel és Bicskeivel is. Persze a bennfentesek már azt is tudják, ki jöhet Szpisljak után, igaz, ha bejön a számításuk, az nemcsak meglepő, hanem mulatságos is lenne. Többen ugyanis Kisteleki István nevét emlegették – bár valljuk be, ez még viccnek is rossz lenne.

Persze, Újpesten még nem volt edzőválás, két csapatnál viszont a tegnapi volt a tréner utolsó munkanapja.

Bevallom, engem mindkét váltás meglepett.

Pécsen Mészáros Ferenctől búcsúztak el, pedig – tegyük a szívünkre a kezünket – a gárda szereplése azért a meglepetés kategóriába tartozik. Még akkor is, ha a csapat volt már ötödik is a tabellán, most pedig csak egyel áll rosszabb helyen. Persze, azt már Kiss László eltávolítása után megtanulhattuk, hogy Matyi Dezső, a Pécs mindenható ura akár az első helyen álló csapat edzőjét is leváltja. A hírek szerint az edzőnek megromlott a viszonya a játékosokkal – erre szokták mondani, hogy egy játékosnak nem kell szeretnie az edzőt, csak végre kell hajtania az utasításait -, és ez szerepet játszott a leváltásában, ahogy az is, hogy a téli átigazolási időszakban konfliktusba került Matyi Dezső tulajdonossal. Az ellentét egyik forrása Solmon Okoronkwo szerződtetése, aki a tulajdonos kérésére került a csapathoz úgy, hogy Mészáros korábban nem is látta személyesen a nigériai játékost, akit befejező csatárként ajánlottak be, és csak később derült ki róla, hogy inkább szélsőként bevethető. Ráadásul az ifjabb Dárdai Pál javaslatára érkező Okoronkwo pedig egyelőre nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket

Azt régebben is elismertem, hogy Matyi Dezső nélkül nem biztos, hogy ilyen szinten létezne Pécsett futball, ám azt hozzátettem, hogy a sok pénzzel rendelkező férfi pont olyan pökhendien viselkedik, ahogy az újgazdagok szoktak. Kiss leváltása után hónapokig nem fizette ki a trénert, pedig erre nyílván meg lett volna a módja, Mészáros pedig úgy tudta meg a leváltását, hogy amikor ma megérkezett a délelőtti edzésen, már ki volt pakolva az öltözője.

Hát, ez minden, csak nem épp úriemberhez való viselkedés.

Számomra meglepetés, hogy a másik újoncnál, a Diósgyőrnél is megváltak az edzőtől. Persze, látom én, hogy a csapat vezetőinél evés közben jön meg az étvágy, és a pontvadászat előtt célként megjelölt középmezőny ma már a nemzetközi kupaszereplésre változott. Na és azt sem szabad elfelejteni, hogy egy feljutó csapatnak mindig a második év a legnehezebb, hiszen az elsőben még viszi előre a lendület.

Az edzőváltás ettől függetlenül meglepett, mert a gárda egyrészről az ötödik helyen áll, másrészről Benczés Miklósról néhány hete még ódákat zengetek a csapat vezetői, és vélhetően ő nem lett rosszabb edző az elmúlt napokban.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr224358919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása