HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Kamu játékvezetés

fehgyu 2012.03.23. 11:04

Sokan kritizáltak már azért, hogy csak negatívumokat írok az MTK-ról.
Most elérkezett az idő, hogy megvédjem a kék-fehéreket.
Felháborító ugyanis, amit a Magyar Kupa elődöntőjében művelt velük Fábián Mihály játékvezető.
Az egyértelmű volt, hogy a Videoton elleni összecsapásnak nem az MTK volt az esélyese. A Hungária körúti fiatalok azonban megmutatták, ha nagyon akarnak, tudnak jól futballozni. A szünetben már 2-0-ra vezettek a kék-fehérek, és ez nagy meglepetést vetített előre.
Nem szabad elhallgatni, hogy a szünetben a fehérváriakhoz beállt az a Nikolic, akit sokan már a válogatottba követelnek, és aki teljesen megváltoztatta a regnáló bajnokcsapat játékát. Amellett sem szabad azonban szó nélkül elmenni, hogy játszhatott volna bármilyen jól Nikolic, ha nem Fábián, hanem bárki más vezet ezen az összecsapáson, biztos nem nyert 3-2-re a Videoton. Mert a játékvezető ezen a meccsen nem egy nagyot, nem két nagyot hibázott, egészen egyszerűen megverette – még ha nem is szándékosan – az MTK-t.
Előbb Vass Patrikot állította meg tévesen lesen, pedig akkor még 2-0-át mutatott az eredményjelző, és ha a fiatal játékos értékesíti a ziccert, akkor bizony három gólos hátrányba került volna a Videoton.
Kétségtelen, hogy Nikolic első gólja mestermunka volt, talán még a legjobb bajnokságokba is  bekerülne a hét góljai közé. A Vidi támadója azonban nem lőhetett volna ilyen gólt, ha az eset előtt a játékvezető és asszisztense észre vette volna, hogy nem a Videoton, hanem az MTK jön bedobással.
Ennél is nagyobb hiba volt a győztes gól előtti szituáció.
Walter Lee műesésével úgy megetette Fábiánt, hogy ilyen szituációban még a megye III-as meccseken is sárga lapot kapott volna. A Videoton szélsője megtolta a labdát, majd rávetődött az MTK-s védőre. Pontosabban rávetődött volna, de a kék-fehérek játékosa elugrott előle, így semmilyen testi kontaktus nem történt.
Semmilyen.
Ilyen büntető befújása után egy vidéki megyei meccsen egyáltalán nem biztos, hogy Fábián játékvezető épp bőrrel megúszta volna az esetet, főleg akkor nem, ha ezzel a büntetővel veszít a hazai csapat  - persze nem azt mondom, hogy ez a megoldás.
A teljesség igényéhez tartozik, hogy már 2-2-es állásnál les címén nem adta meg Nikolics Nemanja második, szabályos gólját a Videotonnak, ami azt jelzi, a játékvezető nem szándékosan tévedett az MTK kárára.
Ez azonban nem változtat a tényen: az MTK ezen a meccsen Fábián Mihály miatt kapott ki.
Most már csak arra leszek kíváncsi, hogy a kiállított játékosokkal szigorúan bánó MLSZ miként lép fel, miként bünteti meg a hibát hibára halmozó játékvezetőt.
Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr94334778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása