HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Végre!!! Gondolkodnak!!!

fehgyu 2012.01.26. 16:58

Hitem, hogy nem csak a rossz, hanem a jó dolgokat is észre kell venni.

 

Az pedig biztosnak tűnik, hogy végre gondolkodnak egy kicsit a Ferencvárosnál.

Kitalálták ugyanis, hogy a labdarúgócsapat inkább egy Népligetben felhúzott, ideiglenes lelátókkal megerősített pályán játszaná hazai mérkőzéseit az Albert-stadion átépítése alatt, mint hogy máshol bérleti díjat fizessen.

Azt most hagyjuk, jelenleg mekkora valóságalapja van egy új stadion felhúzásának, mert még a nagyberuházásokért felelős szakember is elmondta, hogy a szükséges 12-ből 1, azaz 1 milliárd forint áll rendelkezésre.

Pedig a tervek már elkészültek, a bontást kezdenék.

Ekkor találták ki a vezetők a hülyébbnél-hülyébb ötleteiket.

El tudja valaki képzelni, hogy a Fradi a Megyeri úton, vagy épp a Bozsik Stadionban játssza a hazai meccseket?

Ugye hogy nem.

Az pedig már a vicc kategória volt, amikor a XIII. kerületben található Elektromos sporttelepet nézték ki maguknak a vezetők. (Az már tényleg egy más, egyébként érdekes kérdés, hogy az ország egyik legjobb állapotú futballpályáját, melynek lelátója is van, lényegében senki nem használja, persze a Budapest-bajnokságban szereplő amatőr csapatokon kívül.) Felvetődött a Puskás-stadion használata is, ami ugyan akkora baromság volt, mint mondjuk a Szusza Stadion ötlete.

De most kitalálták a tutit – ami tényleg tuti.

A Népligetben rendbe tennénk a gyepet és egy ideiglenes stadiont húznák fel, egy olyan 6-8 ezres lelátórendszerrel, amelynek a nagy része később is ott maradna. Ez a pálya a visszaköltözés után a második számú és az utánpótláscsapatoknak lenne az otthona, s így nekik nem kellene feltétlenül az új Albert-stadion centerpályáján játszaniuk a mérkőzéseiket” – mondta Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette, szívesebben költenének fejlesztésre, mint bérleti díjra.

Na kérem szépen, ha időbe, na meg sok-sok pénzbe is került, mire a vezetők rájöttek, hogyan is kell vezetni egy klubot, de legalább rájöttek.
Mert ez tényleg egy nagyszerű, a Ferencvárost és a magyar labdarúgást szolgáló ötlet.

Persze, az éremnek van egy másik oldala is: hogyan alakítják majd át Népligeti edzőközpont pályát úgy, hogy az biztonságos legyen, hogy akár egy Fradi-Újpest meccset is meg lehessen ott rendezni?

Na meg mennyibe is kerül majd ez, és honnan lesz rá pénz?

De ezeket most hagyjuk, inkább örüljünk egy kicsit, hogy a Fradi vezetői végre azt teszik, ami a dolguk: gondolkoznak és a klub érdekeit nézik.

Remélem, ki is tartanak az elképzelésük mellett.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr193854106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása