HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

fradiújpest

fehgyu 2011.10.23. 16:01

A hétvége legnagyobb meccse a Ferencváros Újpest elleni összecsapása volt.
Mondom ezt annak ellenére, hogy a Győr a Videotonnal, a Diósgyőr pedig a Honvéddal játszott.  Mert bár ez a négy csapat ott található a jelenlegi legjobb ötben, azért egy Fradi-Újpest az mégiscsak egy Fradi-Újpest.
A két csapat szurkolótáborának az év legfontosabb meccse.
És ezt egyáltalán nem befolyásolja, melyik csapat épp hányadik helyen áll a bajnokságban. Van egy mondás, amellyel mindkét csapat szurkolói élnek, mely szerint ők akár az NBI-ből is kiehetnek 15. helyezettként, ha a másik csapat mögöttük van egy egy helyezéssel.
Most győzelmével a Fradi - merthogy a zöldek 3-0-ra legyőzték a lilákat - épp az Újpestet előzte meg, de abban egyetérthetünk, hogy mindkét gárdának előrébb lenne a helye.
És hogy miért a Fradi győzött?
Nos, szerintem azért, mert az Üllői úton most egy kicsivel nyugodtabb a helyzet.
Na nem sokkal, leginkább úgy jellemezném a helyzetet, hogy két "háborús övezetből" a IX. kerületben régebb óta van tűzszünet, mint Újpesten.
Ferencvárosban kicsit hamarabb normalizálódott a helyzet, és a válogatottnak köszönhető kéthetes szünetben Détári összekapta csapatát. Ennek köszönhetően múlt héten Pápán, míg most hazai pályán is győzni tudott a Fradi.
Újpesten viszont a kéthetes szünetet eltékozolták, és csak a héten jelentették be az új tulajdonos érkezését. Most talán még minden ingatag lábakon áll a Megyeri úton, a játékosok és a sportvezetők sem tudják, mi lesz még velük.
Ez a mérkőzés képén meg is látszott. Ha a Fradi az első játékrészben értékesíti a büntetőt, és még egy helyzetet a számtalan kihagyott lehetőségből, akkor bizony a zöld-fehérek visszavághattak volna a tavaly, 6-0-ás vereségért.
Persze, a 3-0-ás siker miatt sem kell szégyenkezniük a Fradistáknak, míg az Újpestiek a második félidő összeszedettebb játékában bízhatnak a jövőben.
Azt viszont mindenki láthatta, hogy az ilyen meccsekre, és erre a két csapatra mindenképp szüksége van a magyar labdarúgásnak.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr963324091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása