HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Álmodtam egy világot magamnak

fehgyu 2011.10.08. 09:24

Itt állok a kapui előtt.
Pontosabban álmodtunk egy világot magunknak, itt álltunk a kapui előtt.
És ez a kapu az Európa-bajnokság bejárati kapuja volt, ám most azonban nem sikerült ezen a kapun bejutni.
Nem sikerült, és ez nem rajtunk múlt.
Nem rajtunk, hanem azon, hogy csoportunkban egyetlen meglepetés-eredmény sem született.
A magyar válogatott hozta a kötelező győzelmeket, idegenben is nyerni tudott Moldova és Finnország ellen, sőt, végre sikerült a svédeket is legyőzni hazai pályán. A magyar csapat egyetlen olyan meccset sem bukott el, melyet ne lehetett volna elbukni. Hollandia ellen ki lehet kapni, még hazai pályán is, nemhogy idegenben, és bizony a svédországi vereség sem tartozik a meglepetés eredmények közé. Szereztünk -eddig - 18 pontot, több mint 30 helyet léptünk a világranglistán.
És igen, bizakodtunk. Bíztunk, reménykedtünk abban, hogy a selejtező-sorozat utolsó előtti körében megszületik az első meglepetés eredmény: a finnek legyőzik a svédeket.
Nem tették meg, így már biztos, hogy Svédország válogatottjának lesz esélye kijutni a kontinens-viadalra, míg a magyar csapat a harmadik helyen végez.
Persze, a szép búcsúra van esély: kedden a finnek jönnek a Puskás-stadionba, és fiainknak előtt ott a lehetőség, hogy telt ház előtt ünnepeljék a győzelmet.
Mert nyerni kell - már csak a szurkolók miatt is.
Nyerni azokért a drukkerekért, akik már akkor megvették szinte az összes jegyet, amikor még senki nem tudta, lesz-e igazi tétje a meccsnek. Persze, igazi tétje így lesz az összecsapásnak. Ez a mai magyar válogatott ugyanis kivívta magának azt, hogy minden meccsen győzelmi eséllyel lép pályára, és ezt a jogot most meg kell védeni.
De bármi lesz is az eredmény, ezek a fiúk büszkén nézhetnek a tükörbe, sőt, az egész ország büszke lehet rájuk. 
"Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt. Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt"
Ez a világ, melyet álmodtam, a világbajnokság világa. A világbajnokságé, melynek selejtezőjében a hollandokkal, a románokkal, a törökökkel, az észtekkel és az andoraiakkal vagyunk egy csoportban.
Hiszem, hogy ebben a sorozatban legalább egy hellyel előrébb végez majd nemzeti csapatunk, mint most.
Ez pedig azt jelentené......
Na de erről most még ne beszéljünk.
Egyelőre álmodjunk.....

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr713286981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása