HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Zuhanás

fehgyu 2011.09.29. 10:31

Lipták Zoltán zuhanásban van.
Nyáron még a Videoton csapatkapitányaként a Bajnokok Ligájában játszott, az ára megközelítőleg másfél millió euró volt. Persze azóta kiderült, ez a pénz csak a Videoton szerint ez az árra, más csapat nemhogy ennyit nem ad érte, de ingyen sem igazolja le.
Persze, a magyar játékos most a League-ben szereplő Swansea-nél van próbajátékon, és bár még esély van egy szerződésre, ez lassan a csodával lenne egyenlő.
Lipták ugyanis több mint 10 napja van próbajátékon. A Nemzeti Sport már szeptember 20-án hírül adta, hogy aláírhatja szerződését, sőt, néhány nappal később már a "Chelsea elleni taktikát gyakorolta", tegnapig viszont egyetlen meccset sem játszott a csapatban.
Tegnap aztán pályára léphetett a Swensea tartalékcsapatában - de ebben sem volt köszönet.
A csapat ugyan 0-3 után felállt a padlóról, ám a 3-3-as egyenlítés után a középkezdés utáni 10. másodpercben tudott büntetőt érően szabálytalankodni a magyar védő. Innen pedig már nem volt visszaút, a Swansea kikapott - a mostani bajnokságban először.
Na de lépjünk egy kicsit vissza az időben.
Lipták nyáron kapitány volt, majd a BL.-beli hibák után is "királyként" nyilatkozott. Úgy, mintha nyert volna a csapat, úgy mintha ő lett volna az ász.
Pontosabban nem nyilatkozott. Mint mondta, nem érdekli az őt ért kritikák, sőt, azokat támadásnak véli, hiszen nem is hibázott. Nos, aki látta a Sturm elleni két meccset, az pontosan tudja, mikor, hol és mennyit hibázott a játékos.
Ezek után kurtán-furcsán távozott is a Viditól - a játékos védelmében azért el kell mondani, hogy ez tipikus fehérvári eset, hiszen a védőt azért fosztották meg kapitányai karszalagjától, majd azért távozott, mert nyár elején azt mondta, szeretne külföldre igazolni - de ezt legalább ingyen tehette. Azaz a korábban másfél millió euróra tagsált védő bármelyik gárda ingyen leigazolhatta volna - ha akarta volna.
De senki nem akarta.
Lipták ezt később, az NS-ben adott, kicsit pr. szagú interjúban nehezményezte is.
Azt mondta, nem tudja elképzelni, miként lehetséges, hogy egy ingyen igazolható magyar válogatott védő négy hét után sem talál magának csapatot. Nem akarom senkinek bebeszélni, de talán ha szerényebb a fiú - főleg a BL. vereségek, és az ott mutatott játék után - talán kell valakinek. Persze, én már akkor megírtam, hogy az, hogy ő válogatott lehet, az nem biztos, hogy az ő erénye.
Na de hagyjuk is ezt ennyiben.
Öt hét csapatnélküliség után megváltóként érkezett a Swansea érdeklődése - bár sokkal inkább tudnám azt képzelni, hogy a menedzsere szívességet kért, minthogy a PL-ben szereplő gárda szúrta ki magának a csapat nélkül tengődő Liptákot. (Ez nem gond, sőt, azért megszokott a világ futballjában.)
Ezt a próbajátékot pedig csak húzzák, csak húzzák, sőt, időközben Lipták vetélytársat is kapott a görög Vangelisz Morasz személyében.
És aztán jött a tegnapi meccs, az újabb hiba.
Persze, remélem Lipták megtalálja számítását, talán nem veszik figyelembe, hogy akkor hibázott, amikor leginkább nem kellett volna, talán nem veszik figyelembe, hogy az általa irányított védelem öt gólt kapott.
Talán.
Bár a Premier League-ben ilyenekre oda szoktak figyelni.

Fehér György

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr913264555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása