HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az örök ígéret

fehgyu 2011.09.21. 20:34

Van itt ez a Németh Krisztián gyerek.
Az egykor az MTK-ból a Liverpoolba igazoló egykori tehetség - vagy mondjuk úgy, örök ígéret - még mindig csak keresi helyét a futballban.
Az angolok tartalék-csapatában egész jól teljesített, sőt, edzőmeccsen a felnőttek között is bemutatkozhatott.
De csak edzőmeccsen.
Persze, nálunk már akkor sztár volt. A játékos, aki az angol tarcsiban focizik.
És a legnagyobb baj az, hogy ő is elhitte, már sztár.
Aztán jött az első pofon: az angolok azt mondták, az Liverpool helyett edződjön a srác egy évet - Görögországban. Az AEK Athén egy évre vette kölcsön Némethet, aki gólpasszal kezdett - majd bokasérüléssel folytatta. Azért így is jutott neki 18 bajnoki, amiken összesen 3 gólt lőtt.
Erre szokták mondani, nem túl jó mutató.  Itthon, ha egy légiós így szerepelne, azt mondanánk, ehhez nem kell idehozni, ennyit egy saját nevelésű fiatal is tud.
Hát, Athénban sem marasztalták.
De ekkor még jó, nagyon jó volt a marketingje: az Olympiakosz egymillió fontért három évre szerződtette - három meccs lett belőle.
És a pofonoknak még nem lett vége.
Jött a Volosz, amely gárda kölcsönvette az Olympiakosztól a csatárt - aki aztán összesen négyszer kezdhetett, ezen kívül hatszor még becserélték.
Németh nem érti miért nem kapta meg a lehetőséget. Talán azért, mert ezeken a meccseken összesen egy gólt szerzett.
De amíg külföldön már rég elfelejtették, már talán a tucatlégiósok között sem tartották számon - itthon még mindig sztár volt. Legalábbis Egervári szemében.
Szövetségi kapitányunk ugyanis meghívta a válogatottba úgy, hogy az elmúlt két évben összesen 13 meccsen játszott. A nemzeti tizenegyben gólt szerzett, és talán ez jót tett önbizalmának.
Akkor.
Mert hosszú távon nem biztos, hogy használt neki.
Németh ugyanis csapat nélkül van - és itthon edz az NBII-es MTK-val.
Nem érti, miért nincs csapata, hiszen nem oly rég a válogatottba (de csak ott) játszott, de az biztos, hogy nem akar a magyar bajnokságba szerződni.
Persze, kérdés, tudja-e pontosan, mit akar.
Ő azt mondja, két év múlva már régi önmagát idézve újra csúcsformában futballozik majd. Ám nem alábecsülve "régi önmagát", ez akkori is csak a Liverpool tarcsihoz volt elég.
Kérdés, mire lesz elég most. Na és melyik csapatban.
Nem akarok vészmadár lenni, sőt, drukkolok Némethnek, de az az érzésem, a csatár ha most nem is, nem oly soká ismét a magyar pályákon rúgja majd a labdát.
Ahogy sok már, hozzá hasonló örök ígéret.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr873244329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása