HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A Madrid-verők győzelmével avatták fel a Grosics Gyula stadiont

fehgyu 2011.09.18. 22:32

Rangos vendégek jelenlétében avatták fel a Grosics Gyula labdarúgó stadiont Tatabányán. A Nemzet Sportolója, az 1957-62 között a Tatabányai Bányász labdarúgójaként szerepelt Grosics Gyula tiszteletére eljött Orbán Viktor miniszterelnök, Borkai Zsolt, a MOB elnöke, de ott volt a stadionban a régi csapattárs, Buzánszky Jenő és természetesen az 1981-ben a Real Madrid-ot verő hajdani Bányász-csapat tagjai is, akik az évforduló tiszteletére megmérkőztek a hírességek válogatottjával.

 

A Fekete Párduc becenévre hallgatott világklasszis kapust Lázár Vilmos, világbajnok fogathajtó szállította az ünnepségre díszes hintóján. Gyula bácsi helyet foglalt a mostantól az ő nevét viselő stadionban, majd a beszédekben a miniszterelnök mellett Borkai Zsolt és Schmidt Csaba polgármester is köszöntötte az ünnepeltet.

- Annyira meghatódtam, hogy alig jutok szóhoz. Noha én annak idején kényszerből kerültem Tatabányára, mégis feledhetetlen éveket tölthettem el itt, ahol mától a stadion viseli a nevemet – jelentette ki az ünnepelt, Grosics Gyula.

- Gyula bácsi valamennyiünk számára példakép, hiszen az Aranycsapat legendás kapusaként a világ egyik legjobb játékosa volt. Nekünk, tatabányaiaknak külön büszkeség, hogy míg korábban a Nemzet Sportolója, Földi Imre a sportcsarnokunknak adta nevét, a futballstadionunkat Grosics Gyuláról nevezhetjük el. Ilyen talán máshol nincs is az egész országban – mondta magát kifújva a polgármester, aki jó negyedórát játszhatott a Hírességek Válogatottjában a Real Madrid ellen győztes TBSC együttese ellen. - Nem gondoltam volna, hogy egyszer Csapó Karcsi, Szabó Gyuri bácsi, vagy éppen Vincze Pilu ellen szerepelhetek a tatabányai labdarúgó stadion gyepén, de ma ezt is megérhettük. Természetesen érezhető volt, hogy ők valódi profi labdarúgók, mi pedig csak a sportágat kedvelők vagyunk. Az pedig külön öröm, hogy a TBSC csapata győzelemmel ünnepelhette a Real ellen harminc éve aratott győzelmet.

A Bányász öregfiainak sikeréből jókora részt vállalt a harminc évvel korábbi hős, Csapó Károly. Amíg 1981. szeptember 16-án szabadrúgásból, addig három évtizeddel később csodálatos egyéni akció után volt eredményes Csapó Károly a 4-1-es győzelemmel zárul meccsen.

- Gondolkodtam, amikor Nyilas Elek szabadrúgáshoz jutott úgy tizennyolcról, hogy mezt cserélünk, és a nosztalgia miatt elvégzem a szabadrúgást, ám Elek megelőzött, és szép gólt rúgott, de ez csak a szépítéshez volt elegendő – közölte Csapó „Tanár Úr”. - Mi napi rutinnal rendelkezünk, hiszen az öregfiúk bajnokságban holnap is pályára lépünk. Külön öröm volt a mai napon, hogy számos kisgyermek jött autogramokat kérni tőlünk, és bízom abban, hogy egyszer, talán a negyvenedik, ötvenedik évfordulón újra sikerül találkozni a Tatabánya és a Real csapatainak.

Nagyszerű ünnepe volt ez a labdarúgásnak

. Egy olyan ünnep, melyen egy igazi legendát ünnepeltünk. Jó lenne, ha a mai futballisták közül néhányat mondjuk harminc év múlva ugyanígy köszönthetnénk.
Nagyon jó lenne - bár  nem tudom, van -e rá esély

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr813237149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása