HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ahogy a másik oldal látta

fehgyu 2011.09.17. 18:48

Talán hibáztam.
Na nem abban, amit a  Videoton tréneréről, Székesfehérváron véghez vitt eddigi munkásságáról gondolok.
Ám tény és való, nem néztem meg, mit is mond arról a bizonyos fejesről – melynek következtében Borbola Bence újságíró fejét össze kellett varrni – a másik fél.
Még úgy sem, hogy a mérkőzést szervező FourFourTwo magazin főszerkesztőjét jó 15 éve ismerem.
Szöllősi Györgyel ugyanis nagyjából egy időben kezdtünk mérkőzéseket vezetni a Budapest-bajnokságban, és nagyjából egy időben kezdtünk el sportújságírással foglalkozni. (Na jó, neki talán vagy egy-két év előnye.)
Hibámat belátom, és bár a Fehérváron folyó bóhozatról – magyar játékosok elküldése, bajnokcsapat szétverése, legutóbb pedig az acélosnak egyelőre egyáltalán nem nevezhető Vasas ellen döntetlen – a véleményem nem változott, hibámat korrigálva most meghallgatom a másik felet is.
Pontosabban helyt adok annak az írásnak, ami FFT magazin online kiadásában jelent meg az esetről. Aztán mindenki eldöntheti, hol az igazság.
„Szerda este a FourFourTwo magazin válogatottja barátságos mérkőzésre állt ki a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján a Nemzeti Sport együttese ellen, a mérkőzés 50. percében, 5–1-es FFT-vezetésnél azonban egy sajnálatos incidens véget vetett a találkozónak. A csapatunkat erősítő (?) Vidi-edző, Paulo Sousa és a Nemzeti Sport újságírója, Borbola Bence (előbbi szabálytalansága, utóbbi durva törlesztése után) egymásnak esett, ami után az NS csapata tüntetőleg elhagyta a pályát.
A későbbi sajtóhírek alapján Borbola Bencének az esetnél felrepedt szemöldökét három öltéssel kellett összevarrni, mi több, az NS munkatársa rendőrségi feljelentést tett a portugál tréner ellen.
A kétségkívül szégyenteljes üggyel azóta tele van a magyar sajtó, és sajnálattal állapítjuk meg, hogy sok valótlanság, ferdítés, csúsztatás látott napvilágot alig 48 óra alatt, mióta az első beszámoló megjelent a borsonline-on, míg mi visszafogottan hallgattunk.
Különösen méltatlan a Nemzeti Sport bántóan egyoldalú, a semleges olvasó által is megmosolygott comment:com drámai leírása, amely szerint csapatuk tagjai riadt kisgyermekekként menekültek az öltözőbe a vérben forgó szemű, megvadult Paulo Sousa elől.
A lap tudósítása elhallgat sok mindent. Azt is, hogy az első, piros lapot érő durvaságot Borbola Bence követte el, azt is, hogy a lap pályán lévő munkatársai kezdettől fogva minősíthetetlen hangnemben szidták, pocskondiázták az őket nagy szeretettel és kiváló körülményekkel fogadó vendéglátókat. Elhallgatja, hogy a hazaiak felajánlották az akadémia orvosi stábjának és rendelőjének azonnali segítségét, amelyet az NS visszautasított, és elhallgatja, hogy Paulo Sousának azok is nekiestek, akiknek az esethez semmi közük sem volt, fenyegették, szidalmazták az edzőt. Kimaradt a tudósításból az is, hogy az NS egyik vezető újságírója ezt harsogta a pályáról lefelé jövet: „Ennek az embernek ez az állásába fog kerülni”. A lap – a jelen nem lévő Murányi András által írt – jegyzete a közszereplők példamutatásáról beszél, és arról, a történtek után nem maradhat Sousa a Vidi edzője. Nos, ha így van, akkor a lap futballrovatának létszámát is azonnal csökkenteni kell néhány fővel. De – tudjuk – az eset legfeljebb az edzőnek kerülhet az állásába.
Szerettünk volna egy jó bulimeccset játszani, amelyen a résztvevők jobban megismerhetik egymást, aki pedig még nem járt Felcsúton, az körülnézhet a Puskás Akadémián.
Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a jó szándékú meghívás verekedésbe torkollik, és mérhetetlen fájdalom, hogy kudarcba fúlt a kezdeményezésünk, még a meccset sem tudtuk befejezni. Hogy kinek a hibájából nem, és kit milyen mértékben terhel a felelősség, azt szemtanúként is, még ha azóta százszor átbeszéltük is a dolgokat, nehéz megállapítani, de cinikus csúsztatás egyedül Sousát tenni felelőssé.
Megdöbbentő és elkeserítő, ami a pályán történt, de legalább ennyire döbbenetes, hogy a szereplők mi mindent ki nem találnak utólag.
Hiába nyertük mi a focit, a bunyót és immár a tárgyilagossági versenyt is, a csalódás és a szomorúság leírhatatlan a képletesen arcul csapott jóhiszemű résztvevőkben.
Megjegyezzük, hogy bár a vacsorát, az orvosi segítséget és a békejobbot elutasította az NS küldöttsége, a vendégöltözőbe bekészített 20 db FourFourTwo magazinból egy sem maradt ott, amit egyértelmű szakmai sikernek könyvelünk el.
A Nemzeti Sport főszerkesztője, Buzgó József ezt az SMS-t küldte a meccs után a FourFourTwo magazin főszerkesztőjének, Szöllősi Györgynek: „Szöllő! Szégyeld magad!”.
Őszintén úgy gondoljuk, hogy nem nekünk kellene.
De az egészen biztos, hogy két l-lel.”
Eddig hát az idézet. A döntés az olvasók, na és a rendőrségi feljelentés miatt a nyomozók – vagy inkább vizsgálók – kezében van.
Azért kíváncsian várom az ügy megoldását.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr823234583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása