HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A DÉTÁRI

fehgyu 2011.08.30. 20:22

"Hallottátok, a A Détári lesz a Fradi edzője" - suttogták az Üllői úti Stadion előterében fél órával a meghirdetett sajtótájékoztató előtt. 
Mert Kubatov Gábor megtartotta a szavát, mely szerint a hét elején meglesz a csapat új edzője: délelőtt fél 12-kor meg is jött a meghívó - az egy óra múlva kezdődő sajtótájékoztatóra. Persze így is megtelt a Fradi különterme, Döme el is sütötte azt a poént, mely szerint legalább annyian vagyunk, mint egy Vecsés meccsen.
Mert igen, Détári lett a Fradi edzője - bocsánat, szakmai igazgatója. Ez is tipikus magyar megoldás: miután Détárinak nincs megfelelővégzettsége, ő a szakmai vezető, míg a vezetőedző Nagy Tamás maradt. Azaz Döme a vezetőedző, és Nagy a pályaedző, csak másképp hívják őket.
Na de térjünk vissza a főszereplőhöz: nincs két hete, hogy itt, ezen az oldalon írtam Détáriról, hogy lassan "töröcsiki" nagyságba issza magát. 
Mert bizony kár tagadni - még ha ő ezt is teszi - bizony Döme iszik, van olyan, hogy nem is keveset. Az egyik újságíró kolléga viccesen meg is jegyezte, hogy a meccsek utáni interjúkhoz nem lehet azt írni, hogy "Détári józanul értékelte a látottakat."
Én bő egy évvel ezelőtt saját szememmel láttam egy pénzdíjas kispályás tornán - ahol a barátai játszottak - olyan részegen, hogy lecsúszott a székről. Sőt, ősszel, amikor a Vecsés egykori edzője lealkoholistázta, interjút csináltam vele, de akkor sem volt teljesen tiszta, a délutáni edzés után pedig, amikor a fotós képet akart róla csinálni, már kifejezetten részeg volt.
Persze, ez semmit nem von le játékosi nagyságából, sőt, ettől még lehet jó edző, még lehet sikeres az Üllői úton. Sőt, én az kívánom, hogy legyen az, hiszen ez talán a Fradit is felrázza, és talán Détárit is visszavezeti a helyes útra.
Egyébként is, az vesse rá az első követ, aki még sohasem ittasodott le. Igaz, ha egy hétszeres világválogatott teszi ezt, ha A DÉTÁRI issza le magát rendszeresen, akkor az már gáz.
Azzal már a bulvárlapok címlapjára is lehet kerülni.
Főleg, ha ez az ember a Ferencváros edzője, bocsánat, szakmai igazgatója.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr923191460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása