HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ki legyen a Fradi edzője?

fehgyu 2011.08.20. 14:18

Nagy kérdés, hogy ki lesz a Fradi véglegesített edzője?
Hogy László Csaba nem, az egyszer már biztos. A hivatalos indoklás szerint a klub nem tudja elfogadni az edző feltételeit. Merthogy a tréner hozná magával a stábját. Ez nem meglepő, szinte minden edző így csinálja: azokkal dolgozik, akikben 100 százalékig megbízik. Durvábban fogalmazva, (vagy épp az igazat kimondva) akikről tudja, hogy nem fogják a háta mögött fúrni a vezetőedzői posztért.
Csak hogy példát is mondjak: Egervári Sándor pályaedzője - mióta világ a világ - Kenyeres Imre. Sanyi bácsi mindenhova hurcolja magával Kenyerest - még a válogatotthoz is - jól teletömi a zsebét, cserében viszont életfogytig tartó hűséget kér.
Na de vissza a Fradihoz, ahol a legújabb hírek szerint újabb két hetet kell várni az új edző megnevezéséig.
Találgatások persze vannak. Kézenfekvő lenne például az ősfradista Pintér, na de őt bajnoki cím és kupagyőzelem után is kirúgták, mondván, a játékosoknak nem tetszett, ahogy beszélt velük. És ezek között a játékosok között ott volt az a Lipcsei Péter, akinek a személye ma megkerülhetetlen a Fradinál, így ez a lehetőség kilőve.
A szurkolók szeretnék Lipcseit, a felvetéssel az a baj, hogy Lipcsei nem nagyon szeretne most az első csapat edzője lenni. Bár még tanulja a szakmát, azt már most pontosan látja, hogy ezzel a kerettel csak megégne. Akkor inkább elvegetál még egy ideig a második csapatnál, hétről-hétre dühöng egy kicsit, hogy a játékosok nem a Fradiba valók - még azok sem, akik a második csapatban játszanak, hát még akik az elsőben -, de persze beteszi őket, mert nincs más választása. Emellett minden nap nézi a postaládáját, bocsánat, az e-mailjét, hátha megjött a Mourinho-féle meghívás. Ki tudja, egyszer még ő lesz a portugál segítője? (Na jó, ez csak egy rossz vicc volt).
Merész felvetés, de lehetne mondjuk a kis Albert. Igaz, ő talán még a Fradi kedvéért sem adná fel a felcsúti akadémia kánaánját az Üllői úti káoszért, miként az egykor sikeres Gellei Imre sem költözne az Orbán - birodalomból a Kubatov tanyára.
Ott van még a magát Fradistának valló, de pályafutásának legkevesebb idejét a zöld-fehéreknél töltő Détári, de ezen talán mindenki mosolyog. Détari saját bevallása szerint nem alkoholista, de amikor az erről szóló pletykák miatt interjút készítettem vele - nos, fogalmazzunk úgy, akkor sem volt teljesen józan.
Tudják ezt a klub vezetői is: ne szépítsünk, az egykori világválogatott, hazánk utóbbi negyed évszázadának legjobb labdarúgói már-már a "Tőröcsiki nagyságba" issza magát, és félő, teljesen eltűnik a magyar futballból.
Lehetne mondjuk Nyílasi, de ezt a felvetést olyan gyorsan elfelejthetjük, amilyen gyorsan az eszünkbe jutott. Az Üllői úti kedvenc több mint egy évtizede nem ült kispadon, és gondolom már nem is akar.
Mondjuk ha én lennék a Fradi vezért, akkor biztosan megkérdezném Mészöly Gézát, mert én személy szerint őt tartom az egyik legfelkészültebb honi edzőnek. Persze, a válasz erősen kétesélyes lenne, miként az egykori Vasas játékos Üllői úti elfogadása is.
Várhidit, Urbányit elfelejthetjük, ők talán nem is vállalnák, és jobban is tennék.
Kuntics egyszer már próbálkozott, elég volt neki is, a szurkolóknak is az a pár meccs.
A nagy öregek közül Verebes mindig is a Fradi edzője akart lenni, csak soha nem jött össze neki, mostani kinevezése a vicckategória lenne. Ott van még a mini Menotti, azaz Kiss Laci, aki legutóbb Pécsen dolgozott. Az ő fanatizmusa talán nyerő lenne, de az igazságérzete túl sok lenne a vezérkarnak.
Na és ott van Bognár György, aki jelenleg Baján dolgozik, de akinek talán élete lehetősége lenne egy Fradi-szerződés. Persze, ugyan ez a helyzet Nagy Tamással, a jelenlegi megbízott edzővel is, és mellette legalább dolgozik egy fradista Keller József személyében.
Nagy annyira szeretne maradni a csapatnál, hogy képes még - már bocsánat - szarért-húgyért is elvállalni a feladatot. Mert azért az már szégyen kategória, ha egy Fradi edző 500 ezer forintot kap. Azért ez a poszt még mindig az egyik leginkább áhított edzői poszt az országban, sokan "fél karukat odaadnák" egy idényért a Fradi kispadján. Ráadásul úgy gondolom, hogy a Fradi edzőjét igenis fizessék meg. Ez ugyanis egy rossz folyamat első lépése lehet, hiszen ezek után a klubvezetők azt mondhatják: ha Nagy ennyiért elvállalta, másnak sem fizetünk többet. Csakhogy az edzőknél is az a helyzet, mint a játékosoknál: a jó, felkészült trénerek bizony pénzbe kerülnek.
És még egy dolog. Nagyon-nagyon rossz dolognak tartom, ha egy edzőről az újságok lehozzák, hogy mennyit keres, úgy, hogy ugyan ez nem tudható a játékosról, akkor a futballista - és valószínűleg sok játékos van, aki többet keres ennél a fél millánál - azt gondolja majd, hogy ő többet ér, mint az edző.
 

Fehér György
 


egyszer már - nincs ezen mit szépíteni - megbukott a Fradival. én bírtam azt a focit, amíg volt a keze alatt csapat, de amikor jöttek a gondok, azt már nem tudta kezelni. ellentétben az őt váltó Gelleivel, aki előtt pedig le a kalappal, olyan jó eredményeket ért el Csurkával, meg ilyenekkel.
(Brettschneiderrel mi van amúgy, nem tudja valaki?)
szóval L. Cs. pontosan emiatt pillanatnyilag nem is lenne jó megoldás.

Nagy Tamás. nem példa nélküli, hogy a vezetőedző lemondása után a másodedző viszi tovább a csapatot, főleg, ha az adott szakember korábban szintén dolgozott már vezetőedzőként, és nyilvánvalóan van még benne ezirányú ambíció. nem példa nélküli, csak fura. Prukner, aki őt idehozta, idegroncsként balra el, ő pedig csak megragadja a lehetőséget. természetesen drukkolok neki.

Várhidi, Urbányi, Mészöly - természetesen mind képtelen felvetés.
Dömét tisztelem. pont. maradjunk annyiban, hogy szalonképtelen a kinézete.
Nyilasi nem lesz már edző.
kisFlórival mi van amúgy, nem tudja valaki?

BognárGyuri, bazmeg, még a végén ő lesz.

Szerkesztette: Nevem Senki (Ma 06:39:38)


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr83166902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása