HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Újpesti hazugságok - és Beenhakker máris edzősködne Mészöly helyett

fehgyu 2011.08.08. 09:58

Két hét telt el azóta, hogy az Újpest FC. vezetősége a Kempinski szállóban bemutatta Leo Beenhakkert, a klub új sportigazgatóját. Már az akkori sajtótájékoztatón is előfordult, hogy Bartha Csaba, a klub ügyvezetője nem szívesen válaszolt az újságírói kérdésre - pontosabban azokra szívesen válaszolt, melyek "fényezték" a csapatot és a klubot, csupán a kényes kérdések nem tetszettek neki.
Persze, dr. Bartha Csaba nem oly rég érkezett a lila-fehérekhez, így munkáját akkor nem illett megítélni.
Sajnos tegnap kiderült, hogy az ügyvezető adott szava semmit nem ér. Nincs rá jobb szó: Bartha Csaba hazudott a sajtójátékoztatón.
Azt mondta ugyanis, hogy csakúgy mint Leo Beenhakker, az Újpest összes többi vezetőjének és játékosának mindig válaszolniuk kell a sajtó kérdéseire.
Nos, két hét telt el, és bebizonyosodott, hogy ez nem igaz.
A tegnapi, Paks elleni vereséget követően ugyanis Mészöly Géza felsőbb utasításra nem állhatott a Nemzeti Sport újságírójának rendelkezésére. Sőt, példátlan módon a Nemzeti Sport tudósítóit be sem engedték a sajtótájékoztatóra az újpesti vezetők. Mégpedig azért nem, mert szerintük a lap túl negatívan állt hozzá a hét közben előzetes letartóztatásba helyezett Tolnai Sándor újpesti tulajdonos ügyéhez.
Egyrészről nem tudom, hogyan lehetett volna másképp beszámolni egy sportvezető letartóztatásáról, aki a gyanú szerint több milliárd forintos csalást követett el, másrészről több helyen megjelent, hogy ez az ügylet nem kötődik az Újpest csapatához.
Nos, most az újpesti vezetők tettek arról, hogy kötődjön. 
Ráadásul ne legyünk naivak: a szponzorok már a letartóztatás után jelezték, hogy szeretnék átnézni a számlákat, kiadások, szeretnének meggyőződni arról, valóban oda ment-e a sok-sok millió forint, ahova ők szánták. Úgyhogy ez az ügylet kötődik az Újpesthez, sőt, akár a csapat jövőjét is meghatározhatja.
Ráadásul az újpesti vezetők szereptévesztésben vannak: az ország vezető sportnapilapját - és nem tisztem megvédeni a Nemzeti Sportot, hiszen soha, egyetlen percig sem dolgoztam a lapnál - kitiltani egy mérkőzés után sajtótájékoztatóról....nos, az hatalmas öngól. (És ezt már az MLSZ vezetői is megtapasztalták egyszer)
Főleg annak tükrében, hogy épp ennek a lapnak a tudósítóját kérte meg Bartha Csaba azon a bizonyos sajtótájékoztatón - persze csak halkan, és nem a nagy nyilvánosság előtt - hogy a cikkben ne szerepeljen az a bizonyos kérdés - amely egyébként a játékosok fizetését firtatta. Persze, ezen a mostani sajtótájékoztatón kényes kérdések is elhangzottak volna, és mint tudjuk, Bartha Csaba azokat nem szereti. Egészen pontosan úgy fogalmazott, idézem:"unom ezeket a kérdéseket"
Az elmúlt évben sok mindennel gond volt Újpesten, csak egy valamivel nem. A kommunikációval. A klubnál elsősorban a klubbért dolgozni akaró, a klubhoz lojális emberek tevékenykedtek, Csehi Istvántól kezdve Kovács Zoltánig, és Mészöly Gézáig.
Nem volt olyan kényes kérdés, amire ne válaszoltak voltak.
Ám Csehi ment, jött Bartha Csaba, és ezzel megérkezett az önkény és a hazugság. Az új sportvezető a múlt héten "őszintén" vallott arról - természetesen a Nemzeti Sportban -, miért kellett mennie a klubtól Kovács Zoltán sportigazgatónak, ám másnap kiderült, hogy ennek az "őszinte vallomásnak" a fele sem igaz.
Mert ugyan két állítás - Bartháé és Kovácsé - áll szemben egymással, ugye abban azért mindenki egyet ért, hogy inkább hiszünk egy olyan embernek, aki a fél életét lila-fehérben élte le, aki százszor, ezerszer segített az Újpestnek, mintsem olyan valakinek, aki egy hónapja dolgozik zsoldosként Újpesten.
Ráadásul Bartha Csaba azzal, hogy kitiltotta a sportnapilapot a sajtótájékoztatóról - mert ugyan ki hoz döntéseket egy klubnál, ha nem az ügyvezető igazgató, főleg akkor, amikor a tulajdonos előzetesben van - saját magát köpte szembe (már bocsánat), saját szavát hazudtolta meg.
Úgy látszik, az újpesti vár - a Beenhakkeres sajtótájékoztató szövege, hogy az Újpestet oda kell visszavezetni, ahova múltja és hagyományai szerint tartoznia kellene - HAZUGSÁGOKRA épül. És mint minden ilyen vár, gyorsan le is fog omlani.

Fehér György 
 

A cikk megírása után két órával került napvilágra, hogy Beenhakker leváltaná Mészölyt - saját magára.
Ez már a pofátlanság csúcsa. A holland - akinek szakértelme megkérdőjelezhetetlen - két hete jött Magyarországra, ahol még semmit nem csinált. Sportigazgatóként még egy döntést nem hozott, nem is tudni, miből áll az ő egy napja.
Most viszont aktivizálná magát - a kispadon. Kitenné onnan azt az edzőt, aki nélkül talán már nem is lenne Újpest.
Fentebb szapultam Bartha Csabát, most viszont kell neki adni egy jó pontot. Mert bizony jól látja: Beenhakkert az a Tolnai csábította Újpestre, aki most börtönben van, és akiről elképzelhető, hogy eladja a tulajdonrészét. Akkor pedig Beenhakker sem marad sokáig Pesten.
Szerintem mondjuk így sem.
Így Bartha Csabának egyben most igaza van: ennek az embernek az első szavára ne rúgjanak ki edzőt. Mert a mostani helyzetért talán Mészöly Géza a legkevésbé felelős.
 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr403133414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása