HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Egyenlők és egyenlőbbek

fehgyu 2011.07.30. 19:27

A Magyar Labdarúgó Szövetség ismét kitett magáért. Vezetői bebizonyították, hogy nem igazán érdekli őket a magyar labdarúgás helyzete, na meg azt, hogy a futballban mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.
A Paks csapata ugyanis egyedüli magyar klubként még állva maradt a nemzetközi kupában. A Hearts elleni hazai 1-1 után idegenben kell majd kiharcolni a továbbjutást. A csapat vezetői azzal a kéréssel fordultak az MLSZ-hez, hogy elhalaszthassák a Lombard elleni bajnoki mérkőzést. Hozzá kell tenni, a Tolna megyeiek még nem éltek ezzel a lehetőséggel, azaz mind az andorai, mind pedig a norvég ellenfelük előtt pályára léptek a magyar első osztályban is. Most is nagy csata vár a fiúkra, így kézenfekvő volt, hogy pihennének a hétvégén, ám az MLSZ fura urai nem adták áldásukat a kérésre.
Érdekes módon a Videoton első szóra megkapta a kedvezményt még a Strum elleni mérkőzés előtt. (Érdekesség, hogy ugyan ezen a héten a Fradi nem halaszthatott) Igaz, azt a meccset miniszterelnökünk is a díszpáholyból nézte végig. (Tegnap hallottam egy mondást, mely így hangzott: kár, hogy az osztrákok nem tudták, hogy a Vidinek kötelező szurkolni, és a Vidinek kötelező nyerni)
A Paksnak azonban nem jár kedvezmény, nem kap segítséget. Hiába képviseli a csapat egyedüliként az országot a nemzetközi kupában, a Pápa ellen is játszani kell.
Persze, nyilvánvaló, hogy a "világ végezetéig" nem mehet ez a halasztósdi, azaz a Paks remélhető továbbjutása esetén azért nem minden hétvégén kérnének pihenőt a klubvezetők. Ám most mérlegelni lehetett, sőt, kellett volna azt, mit nyerhet, és mit veszíthet a magyar futball azzal, ha a Paks nem játszik ma a Pápa ellen.
De mint mondtam, a futballban mindenki egyenlő, kivéve a Videoton, amely csapat mindenek felett áll.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr413112598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása