HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Négyből egy

fehgyu 2011.07.15. 15:20

Egy napot vártam, hogy lecsillapodjon bennem a Videoton Bajnokok Ligája meccsével kapcsolatban érzett indulatom. Nem akartam első felindultságomban írni. Aztán az indulat nem csillapodott. Igen, most is fel vagyok háborodva, hogy Sousa szétverte a bajnokcsapat védelmét, idehozta a spanyol spanjait, és ez most nagy valószínűséggel a Vidi kieséséhez vezet. Persze, lehet jót is mondani a bajnokcsapatról. Bevallom, számomra meglepően jól játszott a gárda, és meg volt az esély, hogy egy nagyon jó eredményt érjen el idegenben. Persze, az óriási edzői hiba volt - persze, lehet azt mondani, hogy a kibic könnyen beszél - hogy a fehérváriakat úgy küldte a pályára Sousa mester, hogy fussanak versenyt az osztrák bajnokság iramához szokott graziakkal. A futó és erőversenyt aztán senki számára nem meglepő módon az osztrákok nyerték, akik a mérkőzés 65. percére teljesen felőrölték a Vidi játékosainak erejét. Aztán jött az a labda, amely az egyik védőn átszállt, majd levette azt az osztrák csapat támadója, meghülyítette az egyik spanyol „barátot”, majd gólt lőtt. Az egyetlen pozitívum, hogy ez a csatár az a Szabics Imre volt, aki immár sorozatosan bizonyítja: nagy hiba volt őt évekre elfelejteni. Még az 1-0-is egész jó eredménynek számított volna, de az osztrákok a ráadásban még egy védelmi hibát kihasználva gól szereztek, és ezzel nagy valószínűséggel eldöntötték a továbbjutás sorsát.Nem azt mondom, hogy a Vidi nem tud 3-0-ra nyerni hazai pályán – illetve bocsánat, ezt mondom. A VIDI NEM TUD 3-0-RA NYERNI HAZAI PÁLYÁN A GRAZ ELLEN. Nem megy ki a fejemből a gondolat, hogy Mezey doktorral a kispadon ezt a meccset hozta volna a bajnok. Mert megmaradt volna a védelme. És ezt már nem csak én látom így: Verebes József a Szuperkupa döntő után, Détári Lajos pedig a Bajnokok Ligája meccs után vélekedett így. És nagy kérdés, hogy ezek a kutya spanyolok minek kellettek ide? Persze, én drukkolok a Vidinek, és nagyon örülni fogok, ha sikerül a továbbjutás.

Mint ahogy örültem a többi klubcsapatunk európai szereplésének is. Bár én személy szerint egy kicsit többet vártam a Kecskeméttől, de most valóban igazat kell adni Sivic edzőnek: ha a játékvezető a hajrában megadja nekik a jogosnak tűnő büntetőt, akkor legalább egy gólos előnnyel utazhatna a gárda Kazahsztánba. A Paks szereplése, pontosabban eredménye számomra pozitív csalódás, mert nem lebecsülve a Kis legénységet a Tromsö inkább jegyzett csapat Európában, mint a Paks. Persze, a magyar srácok már a tavalyi bajnokságban is bizonyították, képesek meglepetést okozni, és erre a tulajdonságukra a visszavágón is szűkség lesz. Egyetlen csapatunk, amely nyerni tudott a „kupaszerdán”, az a Ferencváros. Őszinte leszek: bár én is olvastam az óvatos nyilatkozatokat a meccs előtt, azért szerintem a Fradinak illett volna több góllal megverni azt a Aalesundot, amelyik csak a Fair Play versenyben elért eredményének következtében indulhatott a nemzetközi kupában. A zöld-fehéreknek erre meg is volt a lehetőségük, ám számos gólszerzési lehetőséget puskáztak el, míg a svédek egy támadásból elérték azt a céljukat, amiért Budapestre jöttek: gólt szereztek. Szerencsére az látszott, hogy ennek a Fradinak a játékosa küzdeni már megtanultak, és két szép góllal sikerült megnyerni az összecsapást, de kérdés, ez a soványka előny mire lesz elég a norvégiai, műfüves pályán.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr273070256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása