HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Mindenki titkolja, hány tízmillóval segíti Szijjártó hobbiját

fehgyu 2013.01.10. 18:31

Nem oly rég egy cikkemben megírtam, körülbelül mennyi pénzt irányítanak kötelezően lényegében politikai indíttatásból a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapatához. Ahhoz a kispályás focicsapathoz, amelyik tavaly nem tudta megnyerni az NBII-es bajnokságot, és amelyik most sem áll feljutó helyen – viszont ez a csapat Szijjártó Péter játékszere. Pontosabban ebben a csapatban játszik a külügyi és külgazdasági államtitkár, persze csak azért, mert ezt az egészet ő, és néhány másik Fideszes találta ki. Pontosabban a Fidelitas baráti kispályás csapatából hozták létre az NB II.-es csapatot, mert úgy gondolták, ők bizony olyan spílerek, hogy az NBII-ben is elfocizgatnak. Sőt, akár az NBI-ben is. Persze a gárda költségvetése szupertitkos, pontosan nem ismert, de az biztos, hogy több tízmillió forint.
Több tízmillió egy olyan bajnokságban, ahol a többi csapat majdnem csak vegetál, ahol a kétmilliós költségvetés már a mennyországot jelenti.
A Kinizsiben korábbi nagypályás sztárok, és válogatott futsalosok játszanak, új edzőjük, a spanyol Tomas Rivera Amoros pedig a sportág Mourinhója.
Számottevő eredményt – azaz az NBI-es tagság kiharcolását – azonban így sem sikerült még elérni.
Megírtam azt is, hogy a csapat meze tele van hirdetésekkel, és azt Szijjártó sem tagadta: ezeknek a cégeknek a vezetőit ő személyes ismeri.
A Index című internetes oldal azonban ennél is tovább ment. Nem volt rest megkeresni az összes szponzort, és megkérdezni, ugyan milyen indíttatásból költenek el évente több tízmilliót egy olyan csapatra, amelyiket még kis országunkban sem ismer mindenki, külföldön meg nagyjából azt sem tudják, hogy hol van Dunakeszi, nemhogy azt, hogy ott van egy futsalcsapat.
A válaszok….vérlázítóak. De egy közös bennük.
A konkrét kérdésre, mely szerint mekkora összeggel támogatják Szijjártó játékszerét, egyetlen cégvezető sem adott választ.
Mert az nálunk szupertitkos.
Alább változtatás nélkül közlöm az Index kérdéseit, és a szponzorok válaszait.
Tanulságos kis olvasmány

Az Index kérdései a szponzorokhoz

- mekkora összeggel támogatják a dunakeszi futsalcsapatot?
- hogyan jött az ötlet, azaz miért éppen a dunakeszi futsalcsapatot támogatják?
- politikus is focizik a csapatban, Szijjártó Péter. A csapat szakosztályvezetője szerint a népszerű államtitkár miatt jönnek a szponzorok a csapathoz. Önök is Szijjártó úr személye miatt támogatják a futsalt?
- az önök cége jelen van Dunakeszin, van például telephelye, üzlete, helyi érdekeltsége?
- mióta támogatják, és meddig tervezik támogatni a dunakeszi futsalt?
- elégedettek az együttműködéssel, sikeresnek ítélik meg?

Nokia Siemens Networks

A Kft. több szervezetet és intézményt is támogat, az összeget év elején ítélik oda. A Dunakeszi támogatása közvetlenül, azaz nem reklám-, ill. médiaügynökségen keresztül történik. „A támogatásra az egyesület hozzánk érkező megkeresése után, a futballszerető, ill. a teremfoci tornákon rendszeresen részt vevő munkatársaink javaslatára került sor. A támogatásnak két oka volt: egyrészt a futsal mint feltörekvő sportág egyre növekvő népszerűsége, másrészt a dunakeszi csapat kiemelkedő eredményessége és közönségvonzó képessége." A támogatás az idényre vonatkozik. Az eddigi együttműködéssel elégedettek, a jövőbeli együttműködésről még nem született döntés. A szerződés részletes tartalmáról, így például a támogatási összegről érdemi információt nem adhatnak.

Teva

A cég minden szponzorációjánál üzleti titok annak összege. Alapelv, hogy abban a térségben, ahol jelen vannak, támogatnak valamilyen sporthoz kötődő aktivitást, legyen az profi, amatőr, vagy utánpótlás. Dunakeszi határában van az egyik legfontosabb logisztikai depójuk, így nyitottak voltak az együttműködésre a futsalcsapattal, döntésük független a politikától. Egy éve támogatják a Kinizsit, hosszú távra terveznek. Elégedettek az együttmőködéssel, mivel a csapat meccseit 800-1000 néző látogatja, az ismert játékosok miatt a Kinizsi médiajelenléte erős.

Porsche Hungária

A támogatás összege üzleti titok. Mindig egyéves szerződést kötnek, utána kiértékelik az együttműködést, amivel elégedettek. A futsal a futballnál gyorsabb, kreatívabb, kiválóan megfelel márkáik imázsának. A győri futsalcsapattal már volt együttműködésük, ezt bővítették a Dunakeszivel, mert  távlatilag ők hordozzák a legtöbb lehetőséget. Telt ház előtt játszanak, így a mez- és pályareklámnak is van szerepe, vélhetőleg feljutnak az I. osztályba, így mindig érdekes meccseket játszanak, neves játékosokat és edzőt igazoltak, így televíziós kupa- vagy bajnoki meccseknek is van esélye, a hírekben sokat szerepelnek. Szijjártó személye önmagában nem indokolná a támogatást, de tény, hogy személyével nőtt a csapat hírértéke.

Közgép

A cég semmi konkrétumot nem árult el, mindössze annyit, hogy országszerte elsősorban csapatsportok – például a kosárlabda, vízilabda, jégkorong, futball – és sportrendezvények szponzorációjában vállal szerepet, néha névadó szponzorként, néha csak egy a támogatók között. Mindig a feltörekvő, tehetséges csapatok mellé állnak, ezért döntöttek a Dunakeszi Kinizsi támogatása mellett is, a csapat reklámértéke a sportágban kiemelkedő. Nemcsak telt ház előtt játssza mérkőzéseit, de számos sajtómegjelenést generál, az együttműködést PR-szempontból is eredményesnek tartják.

VALTON

A támogatás összege nem publikus, együttműködésük az előző szezonban kezdődött, és a mostani végéig érvényes, teljes mértékben elégedettek vele. A futsal egyre népszerűbb, Magyarországon a Dunakeszi Kinizsi az egyik olyan csapat, aminek tényleges reklámértéke van, körülötte nagy a médiaérdeklődés, ezért „számunkra stratégiai fontosságú, hogy egy ilyen klubot támogassunk".

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr75010677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása