HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Undorító állat

fehgyu 2012.09.06. 08:52


Futballcsapat és szurkoló.
Ez a két fogalom szorosan összefügg egymással.
Szurkoló és agresszivitás. Sajnos, egyes helyeken ez is.
És hogy a szurkoló fejbe akarja rúgni saját játékosát…..Zalaegerszegen ez is.

Legyünk őszinték: történt már olyan nemcsak a magyar – egy azóta, már a felesége által megöltetett Kispintér nevű ultra például a Megyeri úti stadion bejárata előtt törte el a lilák játékosának, Egressy Gábornak az orrát -, hanem a külföldi labdarúgásban is, hogy egy csapat szurkolói, ultrái megpróbálták tettleg bántalmazni egyik saját játékosukat.
Zalaegerszegen most egy olyan játékost próbált fejbe rúgni egy magát szurkolónak nevező állat, akinek a neve lényegében összeforrt a zalai klubbal.
Kocsárdi Gergely fél évet leszámítva – amikor Szlovéniában légióskodott – egész életét Zalaegerszegen töltötte. Kék-fehérben kezdett futballozni még kisgyerekként, és végigjárva a szamárlétrát lett felnőtt játékos, csapatkapitány. A csapat legnagyobb sikerei (bajnoki cím, BL-meccsek) mellett akkor is hűséges maradt szeretett klubjához, amikor több hónapig nem kapott fizetést, amikor gyenge volt a csapat, amikor kiesett a gárda az NBI-ből. Sőt, a másodosztályban sem hagyta el a gárdát.
Futballcsapat és szurkoló.
Ez a két fogalom szorosan összefügg egymással.
Vannak drukkerek is, akik kitartanak a klub mellett.
Az, hogy elégedetlenségüknek hangot adnak, teljesen érthető.
A ZTE-nél azonnal visszajutást ígértek nekik a vezetők, de a csapat eddig várakozás alatt teljesít: két döntetlen mellett legutóbb Ajkán szenvedtek vereséget. Ráadásul még csak három forduló telt el, de már arról hallani, hogy fizetési csúszás van.
Az örök kérdés: vajon hogy kaphatott liszenszet egy olyan csapat, amelyik a bajnokság eslő hónapjában nem tud időben fizetni.
De most nem ez a téma.
Az ajkai vereséget nem bírták elviselni a szurkolók, és botrányt csináltak Ajkán. Ekkor a még a szurkolók által is "Kapitányunknak" hívott Kocsárdi próbálta nyugtatni az ultrákat.
A válasz egyetlen, a kerítés tetején álló, szurkolónak nem nevezhető állat nemes egyszerűséggel megpróbálta fejbe rúgni Kocsárdit.
Nem szemből, hátulról,akkor amikor a játékos már megfordult.
Nemes cselekedett volt, mondhatom.
Ráadásul Kocsárdi mellett ott állt már Vlaszák Géza is, akit szintén eltalálhatott volna a rúgás.
Persze a kapus egyből reagált, és megpróbálta lerángatni ezt a görényt a kerítésről.
Sajnos nem sikerült neki.
Hozzá kell tenni, hogy ez az állat nem egyedül állt a kerítés tetején, hanem egy társa is ott volt vele.
Bizony én, ha a mellettem álló görény a saját játékosomat akarja fejbe rúgni hátulról…nos akkor én úgy lepofozom a kerítésről, hogy azt élete végéig megemlegeti.

Fehér György
(A rúgási kísérlet 2:20-nál látható a videón)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr94758306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása