HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A Fradi vezetői.....barmok

fehgyu 2012.05.31. 12:58

- Lisztes Krisztián igazi Fradista, nagy értéke a klubnak. Tudjuk, hogy nem ő fogja megváltani a világot, de szükségünk van rá azért, hogy példát mutasson a fiataloknak, hogy saját életével szemléltesse, mit is jelent a Ferencváros csapatának tagja lenni.
Nem, ezeket a mondatokat nem most mondták a klub vezetői, hanem két évvel ezelőtt, amikor Lisztest leigazolta a klub. Most elküldték a zöld-fehérektől.
 

Bár a játékos valóban nem váltotta meg a világot – badarság is lett volna tőle várni ezt, hiszen akkor 34, a napokban pedig már 36 éves – ettől függetlenül azt gondolom, érthető és jó megoldás volt Lisztes akkori leigazolása.
Mint ahogy egy nagy baromság a mostani elküldése.
A Fradi vezetői ugyanis már nem akarják, hogy Lisztes életén keresztül tudják meg a fiatalok, milyen megtiszteltetés a Fradi játékosának lenni.
A Fradi vezetői ma már nem akarják, hogy Lisztes példát mutasson a fiataloknak.
A Fradi vezetői nem hosszabbítják meg a 36 éves játékos lejáró szerződést.
A Fradi vezetői.....már bocsánat, de barmok.
Nem azért, mert nem hosszabbítanak szerződést a játékossal, hanem azért, mert ilyen kényelmetlen szar helyzetbe hozzák azt a játékost, aki tényleg példakép lehet a mai kor Fradistáinak.
Olyan példakép, mint mondjuk Lipcsei, és olyan példakép, mint amilyen nekik volt mondjuk Nyilasi.
De a Fradi vezetői előtt most az lebeg, hogy sok-sok millióért az Üllői útra csábítsanak hirtelen feltűnt sztárocskákat, amikor például az ifjú Lisztes példája is azt bizonyítja, hogy igazi Fradista és igazi példakép általában a saját nevelésű játékosokból lesz. (Persze, erre is van kivétel, mint például Lipcsei Péter.)
Nyilvánvaló, hogy Lisztes sem tervezett már hosszú karriert – a mai NS-ben például azt mondta, lehet hogy itt a vége – de talán joggal hihette két évvel ezelőtt, hogy a Fradiból megy „nyugdíjba”.
És nem ilyen körülmények között.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr74557021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása