HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Okos ember a Győr kárán tanul

fehgyu 2012.05.16. 22:41

Végleges: a Győr nem indulhat a nemzetközi kupában.

A játékosok hiába tettek meg mindent, hogy bajnokok legyenek, majd amikor ez az esély elszállt, hiába küzdöttek a dobogóért – az utolsó két forduló dönti majd el, hogy a csapat második vagy harmadik lesz a bajnokságban - a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a Győri ETO FC fellebbezését, és az Európai Labdarúgó-szövetségnek adott igazat.

Azaz a csapat nemhogy idén, de jövőre sem indulhat a nemzetközi kupában.

Mondhatnánk: két évig kidobott pénz, amit a csapatra költenek.

Mert mit ér a magyar bajnoki cím, ha a csapat nem léphet ki az európai kupaporondra, ha a tehetséges játékosok nem mutathatják meg tudásukat a határainkon túl?

Tényleg, mit ér a magyar bajnoki cím? Persze, most mondhatnánk, hogy ugyan mit érnek el a magyar csapatok Európában. Valóban nem sokat, de a Debrecen mellett épp a Győr volt az, akire a Montpellier kiverése után egy kicsit odafigyelt Európa

 
 
Most  jött el az idő, hogy okos ember, pontosabban okos sportvezető a Győr kárán tanuljon.

Azén a csapatén, melyet nem lehet azzal vádolni, hogy káosz lenne.

Tarsoly Csaba tulajdonos az évek során rendet és fegyelmet teremtett, sőt, európai kupamérkőzésre alkalmas stadiont épített, mely az egyetlen az országban, ahol BL. csoportmérkőzést meg lehet rendezni.

Ám elég volt egy hiba, hogy minden álom elszálljon.

Az UEFA állásfoglalása szerint az ETO úgy szerepelt az Európa-liga 2010–2011-es selejtezőjében, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek. A szövetség szerint a klub nem fizette ki időben Jarmo Ahjupera vételárát a támadó előző klubjának, a Flora Tallinn-nak, ezért eltiltotta a nemzetközi szerepléstől.

A Győr fellebbezett a döntés ellen, de a nemzetközi Sportdöntőbíróságot nem hatotta meg a zöld-fehérek védekezése, miszerint nem is tudtak fizetni időben, mert a Flora Tallinn nem küldte el a számlát. Az európai futball vezetőit csak egyvalami foglalkoztatta: volt egy dátum, ameddig fizetni kellett volna, de a Győr ezt nem tette meg. Szerintük akár aktatáskában is el kellett volna vinni a pénzt Tallinba, hogy mindennek megfeleljen a győri gárda.

Egy pillanatra elgondolkoztam, mi lenne, ha az MLSZ is ilyen szigorú lenne, de aztán rájöttem, hogy megszűnne a profi bajnokság.

Nálunk talán egyetlen csapat sincs, ahol dátum szerint utalják az átutalási, kölcsönadási díjat, vagy épp fizetést.

Ezen szabály szerint talán mindegyik csapatot ki lehetne zárni az NBI-ből vagy az NBII-ből.

Persze, lehet, hogy csak egyszer kellene megtenni, és a megszűnés utáni újraszerveződésben már rend és fegyelem lenne a magyar profi futballban is.

Bevallom, nagyon sajnálom a Győrt.

Azért is, mert elveszítette a bajnokságot – bár nem vagyok győri drukker, de szorítottam a csapatnak, hogy sok-sok év után újra elsők legyen -, és a mostani döntésért is.

Azt hiszem, most nem 100 százalékig ők a hibásak az ügyben, de ez sem az UEFA-t, sem a Sportdöntőbíróságot nem érdekelte.

Persze, mint mondtam, okos sportvezető most a győriek kárán tanul, és ha a jövőben nemzetközi kupaporondra vágyik csapatával, akkor nem követ el hibát, és minden pénzt időben átutal, vagy bármilyen módón kifizet.

Persze, ebben csak az a gond, hogy legfeljebb 4-5 csapat (vagy inkább 3-4) csapat szeretne kilépni a nemzetközi porondra, a többieknek ez csak nyűg és gond.

Ők pedig továbbra is játszhatják ezt a piti, ide tartózok - oda tartozok játékot.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr534521216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása