HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Bruttó 100 ezer

fehgyu 2012.04.18. 16:16

Óriásit nőtt a szememben Gyepes Gábor.

És itt most nem a futballtudásáról – azt én csak, mint szurkoló tudnám megítélni, de mivel lényegében 5 éve nem láttam játszani, inkább hagyjuk – hanem a futball iránti alázatáról beszélek.

Arról az alázatról, ami elengedhetetlen a labdarúgásban.

Arról az alázatról, ami annyi, de annyi magyar játékosban nincs meg.

Arról az alázatról, ami – mint kiderült – megvan Gyepes Gáborban.

Arról az alázatról, amellyel most Gyepes példát mutatott a sok önjelölt magyar sztárocskának, tehetségnek, vagy a futottam még kategóriába tartozó – de önmagukról sokkal többet gondoló - játékosoknak. (A magyar futball egyik legnagyobb betegsége, hogy számos ilyen, utóbbi kategóriás focista játszik az NBI-ben.)

Bevallom, nem néztem utána, hogy Gyepes mennyit játszott az elmúlt időben, emlékeim szerint nem sokat. Hol az egyik, hol a másik brit csapatba nem fért be. A játékos gyorsan rájött, hogy játék nélkül nem fog új csapatot találni magának külföldön, így a hazatérés mellett döntött. Természetes, hogy a Fradinál jelentkezett, ám meglepő módon a zöld-fehéreknél szakmai indokokra hivatkozva nem tartottak rá igényt. Ez már magában is érdekes, mert személy szerint én nem tartom olyan acélosnak a Fradi védelmét, hogy oda ne fért volna el/be egy Gyepes szintű játékos, de hagyjuk is ezt.

Gyepes kedvét nem szegte a ferencvárosi elutasítás, vette a kalapját, és pár kerülettel odább, a Vasasnál jelentkezett edzésre. Igen ám, de a Vasas tartozásai miatt nem igazolhatott új játékost, így Gyepesnek nem maradt már, minthogy együtt tréningezzen a játékosokkal, de a bajnoki mérkőzéseket – vagy mondjuk úgy, a Vasas szenvedését – a lelátóról nézhette.

A héten aztán az MLSZ feloldotta a tiltást, a Vasas pedig meg is egyezett Gyepessel.

És itt jön az, amit az elején kiemeltem.

Gyepes, hét-nyolc évi légióskodás után nem állt elő hatalmas igényekkel. Pontosan tudja, ez a néhány forduló, ami még hátravan az idei bajnokságból, csak az ő érdekeit szolgálja.

Bruttó 100 ezer forint.

Ennyit kért a klub vezetőitől a játékos.

Bruttó 100 ezer forintot, ami, megkockáztatom, még a benzinköltségét sem fedezi.

Aminél – nem ledegradálva őket – talán még a takarító személyzet is többet keres a Fáy utcában.

Persze, Gyepes is részesül abban a prémiumban, ami bennmaradás esetén üti a vasasos játékosok markát.

Ez az összeg egymillió forint.

Sok olyan játékos van a magyar NBI-ben, aki ennél havonta többet keres úgy, hogy még negyed annyit nem tett le az asztalra, mint Gyepes. (Mert azért ne feledjük, ő egy, a mostaninál sokkal jobb Fradi meghatározó játékosa volt, aki rendszeresen pályára lépett a válogatottban.)

Hogy a Vasas jót húzott-e Gyepessel, az csak a következő fordulókban derül ki, nyilván, ha az általa irányított védelem kevesebb gólt kap majd, mint eddig, és a csapat bennmarad az első osztályban, akkor igen.

Ha pedig kiesik – nos, akkor minden valószínűség szerint Gyepes nélkül is kiesett volna.

Bruttó 100 ezer forint.

Ezzel Gyepes a legrosszabbul kereső NBI-es játékos lett.

De emberségben és alázatban a legnagyobb.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr634459175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása